Свързани новини

06.12.2019 14:17

Лозан Панов: Нуждаем се от силно лидерство в съдебната система

Видян 1432 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов призова колегите си за повече активност, предаде БНР. "Нуждаем се от силно лидерство в съдебната система. Защитата от посегателства не е задача на друг, а на нас самите", каза съдия номер едно при откриването на конференция на тема "Независимостта на съда - актуални аспекти в практиката на Европейския съд по правата на човека":


"Справедливият процес е в същината на върховенството на правото. Съдът трябва да бъде независим от всички институции, включително и от прокуратурата, която излъчва една от страните в процеса. За съжаление, прокуратурата придоби власт над съда, което е абсурдно в една демократична държава. Аз затова считам, че основните заплахи за независимостта на съда идват от самата съдебна система, от прокуратурата и в частност от главния прокурор", заяви Панов.


Гости на конференцията са Робърт Спано - заместник-председател на Европейския съд по правата на човека в Страсбург, и българският съдия в институцията - Йонко Грозев.


Снимка: БГНЕС


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.