Свързани новини

04.12.2019 12:19

Дигитален зам. и ексминистър на транспорта влизат в екипа на Фандъкова

Видян 2560 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Правителството на София – заместник-кметовете на града, ще имат нова управленска структура. Ще се появяват нови ресори, ще бъдат разделяни досегашни – строителството и транспортът, за по-голяма ефективност
.
Досегашният шеф на Столичната агенция за инвестиции Владимир Данаилов ще бъде новият заместник – кмет по дигитализацията. Той дойде в общинската администрация от ИТ-сектора и за последните 4 години браншът на новите технологии и креативните индустрии зае 18% от БВП на София, като стана най-големият в нейната икономика. Показател за това са някои от последните привлечени клиенти, които откриха в нашата столица свои дигитални офиси като Файненшъл Таймс, Про Зибен, Световната банка, както и Бош Иновейшънс, който изпълни с живот позамрелия иначе Полиграфически комбинат, напуснат от редакциите. Втората по големина немска банка също идва с ИТ-център в София.



Кметът Фандъкова разделя досегашния ресор строителство, транспорт и инфраструктура. Бивш министър с голям опит и в бизнеса – естествено не Московски, най-вероятно ще поеме транспорта. В строителството е възможно опитен специалист да бъде назначен за заместник – кмет, но тепърва предстои да стане ясно името му сред кандидатите.
Изпълнявалата длъжността на Фандъкова по време на кампанията Ирина Савина, която успя да договори и да бъдат усвоени 4,75 млрд. лв. европроекти за 10 години запазва ресора си, като под нейно ръководство се очаква да премине и туристическият ресор, където количеството – ръстът от 132% на посетителите, се очаква да се превърне в качество и голям бизнес за бранша и за 5000 души в града, които дават апартаменти за настаняване в глобалните резервационни системи.  В този смисъл, добра новина е, че още един лоу-кост опаретар – този път френски, от Нант – столицата на региона на замъците Лоара, открива пряка въздушна линия до Летище София, което от новата година ще бъде управлявано от новия си концесионер.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Опре Рома! 05.12.2019 08:46

    Това ли е дигиталният министър на пикчъра?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.