Свързани новини

04.11.2019 09:27

Борисов и Нинова потопиха Мая, София не вярва на лъжи

Видян 2936 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Йорданка Фандъкова убедително водеше с поне 10% в екзит половете – допитванията на изхода от секциите, на всички социологически агенции при редакционното приключване на броя. Някои от тях не искаха да публикуват данни до ранния следобед – групата, известна като Кънчовците, защото Манолова – кмет е част от мечтата им. От 52 : 42, през 54,3 : 38,8 до 56 : 44 на сто даваха резултатите им към 17,30 часа, станали известни до 18, 30 ч.



Важни са две неща: въпреки внушенията и пряката агитация за Манолова на Спаси София, избирателната активност в столицата по официалните данни на ЦИК не е скандално ниска – 33, 34% към 17,30 ч., което към същия час е повече в сравнение с 32, 22% на първия тур от изборите за кмет. Припомняме, че ромските гласове в София не формират и 2% от всички. И тези агитации са лъжа!



Още по-важното: според социолозите гласуването ПРОТИВ ВСИЧКИ достига и надминава 5% - очевидно това са излезлите да гласуват десни, точно 1/3 от тях, както прогнозира предварително Алфа Рисъчрч.



За двамата основни лидери в българската политика – водачите на ГЕРБ и БСП, това е много добра новина. Защото замисляният от Манолова нов партиен проект, който няма да получи и подкрепата на Слави Трифонов, изглежда трудно реализируем от днешна гледна точка. А ще трябва кюстендилската адвокатка да оправя и много поети задължения и огромни сметки по изборите, дано не са направени с чужди пари.



Бойко Борисов може да бъде доволен, защото освен в София, ГЕРБ безапелационно победи също в Пловдив и Варна със значителна преднина според екзитполовете към 17,30 ч. С 20 и 19 на сто съответно за втория и третия град на България. Четвъртия – Бургас и шестия – Стара Загора, ги взе от първия тур.



Корнелия Нинова също може да бъде доволна, тъй като постигна убедителна победа в Русе по данните на екзитполовете към 17,30 ч. – около 20 на сто, а това е дунавската столица и петия град на страната. Там новият кмет е досегашният млад депутат Пенчо Милков от поколението, което доведоха Нинова и Добрев. Червените обърнаха и мача в Благоевград, където също имат престижен кмет след няколко мандата доминация на ГЕРБ по екзит пол.



Към редакционното приключване на броя екзит половете даваха положение „на кантар“ в Перник и Ловеч, за Разград и Шумен данни не достигаха. В Сливен и Смолян се очакваше победа на ГЕРБ.



Син кмет, въпреки усилията на ГЕРБ, остава Георг Спартански в Плевен, за когото по екзит пол към редакционното приключване на броя процентите бяха 9 в полза на традиционно десния кандидат.
Иначе, София не вярва на сълзи и София не вярва на лъжи!



Борис Ангелов
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред