Свързани новини

31.10.2019 16:50

Защо ни разочарова Мая, нашата стара приятелка?

Видян 4917 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 1.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Получаваме много въпроси защо опозиционен вестник като 19 минути не подкрепя Мая Манолова, защо не си мълчи и разкрива неудобни истини за нея. Ами точно, защото е опозиционен и защото Мая всъщност е част от статуквото – избрана от ГЕРБ и ДПС за омбудсман – няма как да го скрие, близка приятелка на прокуратурата, човек, който дори приятелите си като нас – стари приятели от 13 години не казва истината. Да, 19 минути я подкрепи, когато воюваше за президентската номинация на БСП преди 3 години, когато никой друг не беше до нея, защото имаше най-много номинации. Защото ставаше за президент. Там трябват приказки.



А в София, нашия град, трябва работа. А тя не става, както сме единодушни с Борис Бонев. Не може да го управлява човек, който никога не е управлявал друг, освен секретарка и пиарка, няма никаква представа от бюджети, европроекти, не познава никого в Брюксел. Защо ли? Защото бюджетът на София за 2020 г. трябва да бъде готов за месец след изборите, а той не е шега работа – 1,8 млрд.лв. Това е реално съдбата на всички нас и няма как да си позволяваме авантюри. И трябва да бъде защитен в един общински съвет, където мнозинството е на ГЕРБ и ВМРО.



Как, когато Мая няма екип, крие дори щаба си, заради комуниста и старите социалисти в него? Как, когато собствените й финанси са шок и ужас – беше 200 000 лв. на червено по собствената й декларация, която сме публикували, а сега е взела нов заем от 15 000 лв., който не е ясно как ще плаща. Понеже кметската заплата, дори да спечели, няма да покрива месечните вноски по кредити на обща стойност от четвърт милион лева.



Как, когато до днес, въпреки обещанието за ежедневен отчет, никой не знае кой финансира нейната кампания – медийни хора сме, вече са похарчени реално над милион, каквото и да ни говорят, че били 150 000 лв. Толкова е само шатрата й. А бТВ, което дори заглуши радиото си, за да не чуят хората интервюто на Фандъкова? А 24 часа? А билбордовете и печатните материали в стотици хиляди тираж? А всички хора, които работят за щаба и наблюдателите по секции – над 1000?



София е усвоила 4,75 млрд.лв. еврофондове за 10 години. Както е отбелязано в последния доклад на наблюдаващия комитет по програма транспорт, нейният и на страната най-голям обект метрото, е единственият договорен от кмета, не от министрите, и изпълняван безупречно. При ужасяващи нарушения иначе за България. Опитът на червени политици на власт за огромно съжаление показва, че на тях им спират фондовете. Мая няма десни експерти по фондовете, които да предложат друго. А проектите си текат, за новия програмен период, който почва за ЧНГ са предвидени нови и нови.



Вземете и нещо елементарно – парното – как без никакъв реален управленски опит Манолова може да убеди Булгаргаз да продължи да го финансира, когато нейните колеги и приятели от времето й при Ковачки, които управляват дружеството Топлофикация, не се разбират с доставчиците и само благодарение на кмета и правителството, срещу което Мая се обяви, зимният сезон в София е осигурен.



И НАЙ-ОБИДНОТО ОТ ВСИЧКО ЗА НАС КАТО СТАРИ ПРИЯТЕЛИ – НЕ САМО НА НАС, А НА ВСИЧКИ МАЯ НЕ СПИРА ДА КАЗВА В ОЧИТЕ НЕЩА, КОИТО НАЙ-МЕКО КАЗАНО НЕ ОТГОВАРЯТ НА ИСТИНАТА.
ГОТОВИ СМЕ ДАЖЕ И С ПРИМЕР, КОЙТО ПОКАЗВА КАКВО Е ОБЕЩАЛА НА ГРАЖДАНСКИ СДРУЖЕНИЯ И КАКВО НЕ Е СВЪРШИЛА, ДОКАТО УЖ СЕ БОРИ ЗА ТЯХ - ЧЕТЕТЕ:  





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 01.11.2019 13:39

    По-добре Мая , отколкото усмихнатото лице на корупцията- фандъкова.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали