Свързани новини

08.10.2019 14:22

Защо Мая лъже за Паметника на Съветската армия?(ДОКУМЕНТИ)

Видян 14281 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Анонсираният от Мая Манолова референдум за бутането на Паметника на Съветската армия е абсолютна заблуда и за десните, и за левите софиянци, сочат документите. Един юрист, каквато е по образование, последвало Съветската партийна школа, преди да говори, би погледнал достъпните актове по въпроса. А ако не го е направил или го е направил, но въпреки това е заблудил хората, толкова е юрист и толковаможе да му се вярва. По този и по всички други въпроси.
Ето ги документите, които също публикуваме, каквито са:
При построяването на Паметника на съветската армия на 16.09.1947 г. е издаден нотариален акт, според който той е ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ – тогава на Министерството на просветата и културата.
При това е публична държавна собственост – т.е. НЯМА НИЩО ОБЩО С ОБЩИНАТА, ТЯ ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ БИ МОГЛА ДА ВЗЕМА РЕШЕНИЯ ЗА НЕГО ИЛИ ДА ОБЯВЯВА РЕФЕРЕНДУМИ, А СОБСТВЕНОСТТА НЕ ПОДЛЕЖИ НА ПРОМЯНА,
След избухването на демокрацията Район Средец се опитва да издаде Акт за частна общинска собственост на Паметника на 10.06.1997 под номер 037.
На 22.01.2004 г. обаче Областният управител на София – град отменя като НЕЗАКОНОСЪОБРАЗЕН АКТА на базата на първия нотариален акт от 16.09.1947 г. и последващи от 1953 и 1954 г. И Паметникът НИКОГА НЕ Е ОТПИСВАН КАТО ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ. Общината и към онзи момент не е предявявала и претенции за отписване. Както пише, няма и как това да стане, тъй като е актуван като „мемориален комплекс от общонародно (национално значение)“ и е публична държавна собственост – т.е. неподлежаща на прехвърляне, поради своята „публична правна значимост“. Заради което тогавашният кмет Софиянски и Район Средец и не обжалват пред съда, което им е дадено като право в заповедта на областния управител.
Правят го група граждани, сред които Иво Инджев, като жалбата им е за бездействие на кметовете още от 1993 г. – все сини, между другото. Като финал на сагата, ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД, БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ, ОСТАВЯ ПУБЛИЧНАТА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ НА ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ СЪС СВОЕ ОПРЕДЕЛЕНИЕ ОТ 19.09.2011 ПОД НОМЕР 11591.
Така че софийски референдум няма да има никакво значение за бутането на Паметника.
Да не говорим, че дори да би имал смисъл, НЕ КМЕТЪТ, А ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.10.2019 15:04

    А, бе аланкоолу, ти който си написал този пасквил, ами нека един път и седерастите и гробарите да останат излъгани. Няма само те да лъжат народа, нека и те един път да останат с пръст в устата.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог

Не сваляйте усмивката от лицето си

Не сваляйте усмивката от лицето си и ще видите, че ще