Свързани новини

16.09.2019 14:30

Eрдоган „вади” ядрено оръжие пред Путин и СРС-та срещу Тръмп

Видян 2613 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ердоган официално представи на срещата в Анкара с руския си колега Путин и иранския Роухани ядрената програма на своята страна – поредна стъпка на втория член на НАТО срещу първия – САЩ. В добавка, той анонсира притежаваните от службите му записи покрай случая с убийството на журналиста Кашоги – аудио- и видео – СРС-та, които освен за саудитското кралско семейство, са заплаха и за преизбирането на президента Тръмп.


Американски източници смятат, че и записите, които забъркаха в голям скандал за корупция северномакедонския премиер Заев, а покрай него - чрез предлагания от България за почетен консул в Скопие бизнесмен Орце – и нашия Борисов, също са от архив на Турция! Само напомняме, че след скандала Орце се покри на варненска яхта, както е правил по-рано в нелеки за него моменти. Ако се вярва на щатските източници бг лидери тепърва имало от какво да се изненадат, защото яките служби на Ердоган кътали безценна колекция. Така турският президент ще държи баланс при идването у нас не на какъв да е, а на кюрдски посланик на САЩ в България. Който явно се изпраща да действа против влиянието на комшиите в страната ни. Ерго – срещу вече видимата коалиция ГЕРБ – ДПС.


Срещата в Анкара идва в решителен не само за Ердоган, но и за Роухани момент. Иран е изправен отново пред война със САЩ, която от регионален, лесно може да припламне и в глобален конфликт. Вашингтон обвини Техеран за атаката над саудитска петролна рафинерия, въпреки че Йемен пое отговорността за удара, след като от години търпи милионни жертви в незаконната война на Риад срещу съседната държава. Конфликт, в който България по официални данни доставя оръжие на С. Арабия за стотици милиони. Иран е настроен войнствено в своя защита и обеща отпор, ако САЩ атакува, както обяви държавният секретар Помпео, негови нефтени бази.


В тази изострена ситуация недолюбваният във Вашингтон Путин става важен мост между САЩ и Ориента. Неслучайно три дни преди предсрочните избори в страната си основният партньор на Щатите в Близкия Изток и близък приятел на Тръмп – израелският премиер Нетаняху посети Москва. Като благодари на Червената армия за освобождението на Европа и на евреите от концлагерите от нацизма, той помоли за предаване на послания към Техеран, независимо от собствените си войнствени изказвания по адрес на Иран.


Путин ще бъде възлова фигура и в разговорите с Китай, който направи отстъпка по линия на Хуауей на Вашингтон, но е изнервен, след Хонконг, да не му създадат проблеми с „нежна революция” и в Тайван, където пропекинските политици досега водеха в политическите тенденции. Островът формално е признат за територия на КНР още при републиканския президент Никсън, но де факто САЩ го третират като отделна държава.


Стратегически доклад, публикуван в Москва и съвпаднал с позицията на зам.-външния министър от четвъртък неслучайно обяви, че светът е много по-близо до ядрена война, отколкото дори при Карибската криза през 1962 г., в това число „поради рязкото спадане на качеството на политическите елити”.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и