Свързани новини

20.06.2019 10:26

ООН: Доказателства свързват саудитския принц с убийството на Кашоги

Видян 1446 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман трябва да бъде разследван за убийството на журналиста Джамал Кашоги, защото има „достоверни доказателства“, че Салман и други висши служители са отговорни за убийството, според доклад на ООН.


В ужасяващ анализ от 100 страници, публикуван в сряда, за случилото се с Кашоги през октомври миналата година, Агнес Каламард, специалният докладчик на ООН, казва, че смъртта на журналиста е "международна престъпност".


"Заключението е, че Кашоги е бил жертва на умишлена екзекуция, убийство, за което държавата Саудитска Арабия е отговорна съгласно международното право в областта на правата на човека", казва Каламард.


Използвайки записи от разговори в консулството в Истанбул, където е бил убит журналистът, докладите включват последните му моменти и как той е бил изправен пред саудитски чиновници, един от които каза: "Идваме да ви вземем."


Когато Кашоги отказал да сътрудничи, може да се чуе борба, включително тежки задъхвания. Докладът на специалния докладчик заключава: „Оценките на записите от разузнавателни служители в Турция и други страни показват, че Кашоги вероятно е бил инжектиран с успокоително и след това задушен с торбичка.“


Саудитска Арабия отхвърли доклада. Държавният министър на външните работи Адел ал Джубейр написа „нищо ново… докладът в Съвета по правата на човека съдържа ясни противоречия и необосновани твърдения“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион