Свързани новини

08.05.2019 09:32

Месец и половина не стигна за приключване на проверките по Апартаментгейт

Видян 1893 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Месец и половина след началото на първите проверки срещу участниците в скандала Апартаментгейт прокуратурата и антикорупционната комисия (КПКОНПИ) още не са обявили резултати по тях, пише Сега.


В края на март държавното обвинение и КПКОНПИ се сезираха по сигнал на гражданското сдружение Боец срещу зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който заменил два апартамента и доплатил 100 хил. лв., за да придобие луксозно жилище с частен асансьор в сграда на ул. Латинка. Бившият правосъден министър Цецка Цачева също се проверява за имота, който е закупила от строителната фирма Артекс, както и депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов и бившият зам. спортен министър Ваня Колева. Все още няма резултат и по проверките на прокуратурата срещу сина на шефа на Националната следствена служба Борислав Сарафов, председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, за когото се оказа, че не е декларирал тераса от 186 кв.м, и председателя на ВКС Лозан Панов заради апартамента на съпругата му.


Сега разговаря с говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, която заяви, че в момента е в отпуск и не знае какво се случва, но "би следвало другата седмица да може да кажем нещо, така е планирано". Пресаташето на антикорупционната комисия Боряна Йотова пък лаконично отговори, че "в момента, в който има резултати, те ще бъдат обявени". Веднага след това тя уточни, че това се отнася за проверките, за които е сезирана със сигнали КПКОНПИ, а не по тези, по които държавното обвинение е поръчало на комисията да извърши съответните действия.


От официалните отговори на двете институции от вторник не става ясно защо им е нужно толкова много време да установят несъответствие между доходите и имуществото на проверяваните лица и дали има конфликт на интереси при някои от тях. Още повече че в проверките е впрегната и НАП. Остава и въпросът как на КПКОНПИ ѝ стига времето да провери стотици имуществени декларации на хора от властта, ако действа с подобни темпове.


Но докато резултатите от някои проверки се бавят, то други изобщо не са започвали. Такъв е случаят със зам.-шефа на антикорупционната комисия Антон Славчев, срещу когото има подаден сигнал преди близо месец заради имуществото му. Прокуратурата обаче упорито не информира да е започнала или да е наредила проверка. Въпреки че Румяна Арнаудова обеща преди дни пред журналисти, че той ще бъде проверен, това все още не е станало факт.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец