Свързани новини

08.04.2019 15:34

Нелегеална е промяна в закон за 1 фирма и последвалите „отстъпки” за политици от нея, също и укриването на данъци

Видян 3230 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Даже адвокати, освен Цветан Цветанов разправят по правилните телевизии, че нямало нищо незаконно в Апартаментгейт, въпреки че отлично знаят – има. Апартамент гейт не е скандал просто за ниски цени, а за ниски цени, получени като подарък от 1 фирма, заради която е променен закон, смененият член е послужил на зам.- министър, който още не е подал оставка, да напише невярно тълкувание, благодарение на което досега компанията се е облагодетелствала директно с 260 000 лв., отнети от софийските данъкоплатци, а ако построи заветния си небостъргач, ще придобие от това поне 100 000 000 лева. Всичко това е незаконно.


Незаконно е също изповядването на имотна сделка под реалната цена – Фидосова: правната машина на ГЕРБ преди Данаил Кирилов, пред когото тя наистина е класа, въведе това правило в Закона за нотариата, за да защити интересите, особено финансовите, на своята гилдия. Който е изповядвал сделка от 2011 г. насам, да му е мислил. За миналите преди това – законът не е бил нарушен.


Незаконно е приемането от народни представители на подаръци на стойност над 10% от заплатата им. Признанието направи искрено и лично Цецка Цачева – към приемането на промяната в закона председател на Народното събрание, която сама каза, че за получения впоследствие апартамент от същата фирма й е направена „отстъпка”. Освен Вежди Рашидов – също с апартамент „на промоция”, народен представител, гласувал промяната в чл. 153 на Закона за устройство на територията, поправката Артекс, е и Цветан Цветанов, който също после придобива апартамент с отстъпка.


И за това няма нужда от други доказателства, освен че Пламен и Весела Мирянови продават на собствената си фирма Артекс жилището, за да му го прехвърли, като губят от това 218 000 лв., както личи от документите по сделката.


Това пък вече е нарушение на данъчното законодателство. То е нарушено още с изповядването на сделки на по-ниски цени – там укриването е двустранно – на приходи от фирмата, но също и на купувача, тъй като при него щетата е от данък придобиване.


Дали е нарушен Законът за ДДС е отворен въпрос, тъй като някои твърдят, че Артекс инженеринг май не е била регистрирана по ДДС към юни 2018 г. и сделката с Цветанов. Чудно как е станало, след като Мирянова признава, че апартаментът на ЦЦ в Сградата на годината за 2017 г. е бил последният непродаден в кооперацията Летера на ул. Латинка. А е известно, че фирмите се регистрират по ДДС при оборот над 50 000 лв. задължително. Как при няколко милиона оборот от продадените апартаменти не са регистрирани продажби за 50000 лв.?


Има си хватка: очакваме да видим има ли данъчната администрация двоен аршин към фирмите на властта и дали ще установи очевидното за всеки, който поне малко има представа от бизнес.


Т.нар. „морална” отговорност във вид на оставки и полуоставки не стига!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв