Свързани новини

01.04.2019 09:27

Стокиращата Габриел води евролистата на ГЕРБ – победа за Цветанов

Видян 3638 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На официална конференция в НДК управляващите обявиха списъка си за участие в  европейските избори на 26 май. Очаквано за мнозина водачът на ГЕРБ се оказа Мария Габриел, която е фаворитка на Цветан Цветанов. Еврокомисарката  е следвана от Андрей Новаков, Андрей Ковачев, Ева Паунова. Така първите имена в листата са точно тези, които бяха изрично подчертани от зам.-шефа на ГЕРБ по време на пресконференцията посветена на Апартаментгейт в сряда. Тогава Цветанов отправи специални благодарности към Габриел, Новаков и другите, като посочи, че апартаментния му скандал бил „отклоняване от европейския дневен ред”.


Припомняме, че още през януари от 19’ първи писахме за амбициите на Габриел, подкрепяна от Цветанов  да оглави евролистата, за да получи еврокомисарски пост. Сега окончателно е ясно, че другите жени от редиците на управляващите, които имаха същите амбиции се оказаха изместени. Титулярката на премиера Бойко Борисов е Лиляна Павлова, тя обаче се оказа едва на 7-о място в листата и евродепутатският й мандат не е сигурен. Подобна подредба сочи, че Цветанов получи надмощие в редиците на ГЕРБ и подреди списъка за ЕП в своя полза. Той се оказа двоен победител след имотния скандал, като не само не се оказа вън от реалната политика, но и оглави  предизборния щаб  на ГЕРБ и представи кандидатите за евровота.


В края на м.г. Борисов казвал пред приятели,  че търси работа на Павлова, след като оглавяването от нея Министерството за европредседателството беше закрито. Сега евродепутатското и кресло е под въпрос, а самата тя дори е изпреварена от мастодонта на българската десница Александър Йорданов, който я пререди с номинация от квотата на СДС и получи по-избираемото 6-о място. Междувременно вън от листата се оказа Екатерина Захариева, за която също се говореше, че се е насочила към еврокомисарското място.


 Бяха изнесени документи, чи Габриел, която повежда евролистата  и има 20 000 евро заплата, е ползвала под наем общинско жилище в луксозна сграда на преференциален наем. Тогава стана ясно за договор, според който през 2010г. тя наема апартамент от 128 кв.м,на ул. Никола Вапцаров 25 в кв. Лозенец. По това време Габриел вече е била евродепутат с над 20 000. лв. месечен доход, но плаща 400 лв. наем на Софийски имоти, при тогава актуални цени над 1000 лв..  По това време Столичната община вече се управляваше от ГЕРБ. Тогава самата тя коментира, че използвала апартамента години наред, „за да си стокира част от нещата”, а преференциалната цена била „помощ”.В имотните декларации на евродепутатите обаче има графа, в която да се запишат такива помощи , а тази на Габриел е празна.


В утрешния брой от 19’ ще Ви разкажем как Мария Габриел си купи на непазарни цени и след това продаде апартамент, получвайки 6-цифрена печалба от сделката.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак