Свързани новини

29.03.2019 11:22

Нинова: Борисов да каже кой е въздействал върху правителството, ОП да напуснат кабинета

Видян 1699 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Бойко Борисов да отговори кой е въздействал върху правителството за Закона за вероизповеданията – обръщаме се към Обединени патриоти да напуснат кабинета, заяви БСП Корнелия Нинова по време на извънредна пресконференция, предаде Фокус.

 „Днес свиках извънредно заседание на Изпълнителното бюро, на което обсъдихме въпроса със Закона за вероизповеданията и изявленията на външния министър на Турция. За нас то е недопустима намеса във вътрешните работи на България. Конкретно ще прочета в какво се изразява тази намеса: „Проектът на България за поправки в религиозния закон беше срещу всички видове основни права и свободи и нарушаваше правата. Турция беше принудена да се намеси и се наложи България да внесе промени“.


Външният министър посочва: „Главното Мюфтийство има някои дългове, в замяна на тях искаха да продадат собствените му имоти. В опит да се намери решение, той отново се е свързал със София“. Разговорите и намесата е била многократна, не единична. На 6 март тук за пръв път алармирахме за сделката ГЕРБ – ДПС по Закона за вероизповеданията. Вчера този закон се прие, както знаете“, заяви Нинова.


Според нея по-важното е, че е останала възможността за финансиране от чужди държави на вероизповеданията.


„Видно е от изявлението на външния министър на Турция – тези две неща са свързани. Намеса от страна на чужда държава -промяна в Закон. Затова ние искаме Бойко Борисов да дава отговори кой, кога и по какъв начин е въздействал върху правителството и защо той се е съгласил. Знаем добре, че външният министър Екатерина Захариева и вносителят на законопроекта Цветан Цветанов няма да направят нищо без съгласието на Борисов“, каза още Нинова.


Обръщаме се към „Обединени патриоти“ да напуснат веднага правителството“, заяви Нинова. По думите ѝ това означава, че те изповядват същата политика.

Главният прокурор да разследва дали има намеса във вътрешните ни работи, а президентът да наложи вето върху Закона за вероизповеданията, заяви още Нинова.

„Главният прокурор да започне разследване има ли намеса във вътрешните работи на България и кои хора са били проводници на тази намеса. Българските мюсюлмани са български граждани. Изказването от Турция, ДОСТ, външния министър, и мълчанието на Борисов са заплаха за етнически мир в България. Обръщаме се към президента Радев да наложи вето на Закона за вероизповеданията и да свика КСНС", допълни Нинова.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак