Свързани новини

08.03.2019 11:03

ГЕРБ+ДПС опростиха 8 млн.лв. на имамите

Видян 1792 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На първо четене днес парламентът прие законови промени, с които регистрираните по закона вероизповедания се освобождават еднократно от плащане на неплатените към 31 декември 2018 г. публични вземания с главниците, лихвите и разноските по тях. "За" гласуваха депутатите от ГЕРБ и ДПС, колегите им от "Обединени патриоти" бяха "против", а повечето депутати от "Воля" се въздържаха. Народните представители от БСП не участват в заседанията на Народното събрание, съобщава Дневник.


Промяната, чиито вносители са Цветан Цветанов и Мустафа Карадайъ, цели да освободи от дългове Главното мюфтийство, за да може то да започне да получава субсидията си от държавата. Според думите на говорителя на мюфтийство Джелал Фаик пред различни медии дълговете са около 8.1 млн. лева.


"Обединените патриоти" поискаха промените в Закона за вероизповеданията да не бъдат приемани, тъй като се създава прецедент.


Според лидера на НФСБ 8 млн. лв. са по възможностите на ДПС и кръговете им от фирми. По думите му почетният председател на движението Ахмед Доган, който получил 1.5 млн. лева заради хидроложките си познания, а после взел ТЕЦ "Варна" за 3500 лева, вече обявил, че ДПС има обръчи от фирми.


"Ахмед Доган се рее тук духовно", каза още Симеонов. И обяви: "Те пари имат, но трябва да бъде показано на Народното събрание и на всички, че ДПС командва парада. Въпросът е да се разцепи българското общество на мюсюлмани и немюсюлмани".


Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов каза, че е вносител и подкрепя законопроекта по собствена съвест, а не заради някакво условие, и призова да не се заиграва с етническия мир. "Да дадем стабилност на държавата и вероизповеданията. Да не влизаме в крайности", допълни той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.