Свързани новини

23.03.2019 09:01

НАП гони Лозан Панов за 37 квадрата, но не Цецо и Цецка

Видян 5547 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лавината от разкрития как видни представители на ГЕРБ в правителството и парламента са си купували луксозни апартаменти на занижени цени изобщо не трогна данъчните, но за сметка на това те затегнаха здраво примката около председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, пише Сега.


Вече месеци наред той е обект на проверка за купено през 2013 г. бунгало от 37 кв. м с малко земя в местността Прибой край Варна. Там от години прокуратурата се явява съдружник в търговско дружество, което има за цел да строи почивни бази на бреговата ивица точно до гората на нос Галата. От него купуват имоти мнозина представители на съдебната власт, но никой не е бил разследван за цената. Точно за Лозан Панов обаче Националната агенция за приходите (НАП) реши, че идентични парцели с постройки се продавали на значително по-високи цени от тази, която той е декларирал, и го подложи на мащабна ревизия.


Заради този казус, както и заради 1500 евро приходи от наем, които данъчните вменяват на Панов, тъй като бил съсобственик с 1/6 в апартамента на майка си, сега той е обект на нова ревизия, научи Сега. Тя е за 2012 г. и първоначално е била по общия ред, но на 6 март е трансформирана и вече се прави по правилата за особени случаи, регламентирани в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.


Това означава, че данъчните приемат по презумпция, че проверяваният укрива доходи и обръщат тежестта той да е длъжен да доказва приходите и разходите си, вместо те да търсят разминаване. Заради обърнатата тежест на доказване Панов ще трябва да докаже разходите си за 2012 г., като представи касовите си бележки за този период, включително за всички възможни дреболии. Всъщност, данъчната давност за 2012 г. отдавна е минала! Под лупата ще бъдат гледани всичките му хонорари като лектор на семинари, както и командировки, пътувания, вечери и какво е пазарувал.


В уведомлението, пратено от НАП на Панов, пише само, че е констатирано, че е укрил доходи. Няма данни какво точно е укрил. Интересен детайл е, че ревизията е наредена в деня, в който излезе интервюто на Панов в Сега. В него той обяснява и за проверките, които текат срещу него по всички линии. Проверките, които текат срещу него, могат да доведат до процедура по отстраняването му от поста. Административният съд вече се произнесе, че той е глобен правилно от Сметната палата с 1000 лв., защото не е подал две идентични имуществени декларации - пред Инспектората към Висшия съдебен съвет и пред Сметната палата, макар че магистратите вече подават декларации само пред инспектората.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева