Свързани новини

21.03.2019 14:21

Лъжи и правна неграмотност от Цецка за апартамента – оставка!

Видян 10367 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Куп лъжи изрече правосъдният министър Цецка Цачева пред бТВ в опит да оправдае скандалната имотна сделка, която е направила. Първо тя заяви, че харесала изкоп и така купила жилище от 198,7 кв.м в супер луксозна нова кооперация на Артекс и гараж 20,2 кв.м в престижния столичен квартал Изток за 285 704, 10 лв. на 27 юли 2018 г. Всъщност, по онова време сградата вече е почти готова.
Второ, излъга, че е платила капаро „на зелено” и тепърва щяла да плаща след Акт 16, което не е вярно. Нотариалният акт гласи, че това е "действително уговорената продажна цена" и не на право на строеж, а на конкретно жилище. Също така, защото според Артекс всичко се прибира далеч по-рано: според документа, с който Биволъ разполага, принципът на включване в сграда ДИАМАНТ 2 е следният:
1/ 10% – капаро – при подписване на Опционен договор и ангажиране на избрания имот;
2/ 25% – при подписване на Предварителен договор ;
3/ 65% – при изповядване на Нотариалната сделка – след Акт 14 /завършен груб строеж/ – мин.една година след Разрешение за строеж и започване на строителството на обекта”.
Лъжа са и твърденията й за цената от 670 евро на квадрат, „която не е ниска, понеже е 4-цифрена” по думите на Цачева. В имотния регистър е видно, че цените на апартаментите в блока й са от 2 до 3 ПЪТИ по-високи – вижте факсимилето, което публикуваме!
Даже най-евтино продаденият – идентичен на нейния апартамент е с 65 000 лв. по-скъп, отколкото на Цецка – показахме документа от имотния регистър вчера. И тук е моментът да напомним, че ГЕРБ неотдавна прие Закон за защита на личните данни, в който забрани на журналистите да публикуват информация от ... публичния имотен регистър. Министърът на правосъдието е ресорен по този закон. Сега нали разбирате защо!!!
Със сигурност е вярно само едно в признанието на Цецка пред бТВ: „фирмата ми направи отстъпка”. Така тя сама се уличава в нарушение, което може да се тълкува като подкуп в нейното качество на длъжностно лице, при това министър.
Цачева излъга, че работата й няма нищо общо с дейността на Артекс. Има, защото на министерството на Цецка е подчинена Агенцията по вписванията. А тя е извършила нарушение по смисъла на закона при предшестващите сделки на същата строителна фирма с Цветанов 15  дни по-рано.
Напомняме, че става дума за прехвърлянето в един ден на апартамент от строителите Мирянови на Артекс, от нея на лидера на ПГ на ГЕРБ на апартамент и в същия ден прехвърлянето на негови 2 апартамента на Артекс, която отново на тази дата пък ги прехвърля на e-кампейнъра на ГЕРБ. Бившият правосъден заместник-министър Валери Тарандов коментира: „Дали има престъпление на съдия по вписванията и на нотариус? Проблемът е, че няма как да има извършена и вписана сделка за две прехвърляния в един ден, най-малкото защото още не са излезли предходните вписвания и няма вписан титул за собственост. Престъплението е мултифазно, с много съучастници. По същество би могло да се говори буквално за организирана престъпна група и Агенцията по вписванията също е в кюпа”.
Една от лъжите й обаче издаде тотална правна неграмотност и още веднъж затвърди впечатлението, че е срам тя да бъде министър на ... правосъдието и че няма как да има диплома от Юридическия факултет на СУ, защото изказаното от нея „последващо дописване на нотариален акт”, за което говори по казуса, е пълен абсурд. Бившият заместник министър на правосъдието Валери Тарандов коментира: „Ако някой ви каже, че може с нотариален акт на "фаза дупка" да прехвърлите собствеността не върху право на строеж, а върху обособен имот - апартамент, да знаете че нещо не е наред. (безплатна консултация)”.
Накрая, трябва да се знае, че Наказателният кодекс преследва подобни сделки по своя чл. 220, а изповядването им на занижени цени е в обсега на чл.25, ал.9 от Закона за нотариата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 30.06.2019 14:08

    Който веднъж е облизал пръст в кацата с общия мед , след това ще вземе и самата каца !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева