Свързани новини

20.03.2019 18:01

И Цецка с невъзможно евтин апартамент от Артекс

Видян 2959 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фирмата Артекс е продала апартаменти на нереално ниски цени не само на Цветан Цветанов, но и на Цецка Цачева и Вежди Рашидов, показва справка в Имотния регистър. Сделките са сключени също като Цветановата през лятото на 2018 г.. Цецка Цачева, министър на правосъдието в Борисов 3, е придобила 198 кв. м. за 670 евро на кв.м., заедно със сестра си, писа и показа докуметни Биволъ.  Това е абсолютно невъзможна цена за София дори за панелка, камо ли за най-престижния квартал Изток, за прекрасната ул. Гагарин и то особено за суперлуксозните нови кооперации на Артекс. Сделката е и при тези цени не е излязла евтино: 285 740,10 лв., сочи Имотният регистър. Утре ще пишем могла ли е Цачева да си позволи подобен разкош. Министърът на правосъдието владее 3/4 идеални части от имота, а нейната сестра 1/4. Само месец преди сделката с Цачева, абсолютно идентичен апартамент в същата сграда е продаден с 65 000 лв. по-скъпо. Разследват ли НАП и прокуратурата укриване на данъци, търговия с влияние, подкупи? Биволъ провери и други сделки на “Артекс” с апартаменти в същата сграда. Всички те са изповядани на по-високи цени на квадрат, отколкото апартаментът, продаден на правосъдния министър.


Фамилна фирма на депутата от ГЕРБ и шеф на парламентарна комисия Вежди Рашидов, бивш министър на културата, е платила малко повече – 856 евро на кв.м., но поне 3 пъти под пазарните цени, за 116 кв.м. в същата сграда и е придобила още един апартамент в нова сграда на ул. Тинтява наблизо. Рашидов Пропъртис е купила само ден преди Цецка Цачева, на 26 юли 2018, апартамент от 112,2 кв. м. в същата сграда за 187 432 лв. или 856 евро на кв.м.


Това обаче не е всичко. Два месеца по-късно, на 29 септември, фирмата на шефа на парламентарната комисия по култура купува още един апартамент от Артекс, но в друга новопостроена сграда на ул. Тинтява. Там Рашидов Пропъртис брои 140 819 лв. за апартамент от 75,41 кв.м. плюс гараж 18,2 кв.м. или 776 евро на кв.м.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете