Свързани новини

20.03.2019 15:03

Строителите прехвърлили с 218 бона загуба на Цветанов собствен апартамент, продали в същия ден на негов човек 2-те му стари жилища

Видян 7132 пъти | Коментари 2
Гласували 6 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна


Видно от имотния регистър, в един и същи ден строителите Пламен и Весела Мирянови прехвърлят на собствената си фирма Артекс инженеринг общо за 604 632 лв. апартамент от 239,9 кв.м и 2 гаража – очевидно на себестойност, които отново на тази дата продават в комплект с 217 978 ЛВ. ЗАГУБА (ИЛИ ПОДКУП, ИЛИ ПОДАРЪК) на Цветан Цветанов. На същия ден старите му жилища, от които не са имали никаква нужда, за да ги заменят за апартамента с ВИП асансьор (имат 52 престижни нови сгради, видно от сайта им) са превъртени на e-кампейнъра на ГЕРБ, т.е. ръководителя на електронните им кампании (звучи като игра на тролове), както сам се е описал Симеон Велков в социалната бизнесмрежа  LinkedIn – разкритие на Свободна Европа. Пред медията от партията отричат, но е странно всеки ли може да пише такива неща и защо, след като е вече бивш служител на ГЕРБ, което потвърждават, му е позволено да използва името й, ако е вярно, че е напуснал централата още преди 2 и половина години?! Не вчера или през юни.
Казусът звучи като да е де юре на него, а де факто на самия Цветанов. ИТ-то на властта, в момента на работа в РВД, където са настанени на хранилка и други близки на Цветанов без ценз като мъжа на Цецка Цачева и дъщерята на Веско Маринов при заплати пъти над средната за страната, плаща 470 000 лв.
Същия ден Мирянови са взели тези 2 от 6-те апартамента Цветанов за 286 654 лв., като той им е доплатил още 100 бона, и така строителите остават на загуба от 1 324 лв. от цялата въртележка от 4 сделки на 18 юни 2018 г.
Странното е, че строителни предприемачи с такъв размах са били подведени: сменили са кон за кокошка – супер луксозен нов апартамент със собствен вход и фоайе, с частен асансьор (само той струва 100 000 лв.) и 2 гаража ( 43 кв.м за 43 802 лв.) – общо 315 кв.м на цени под себестойност, срещу 192 кв.м, колкото е квадратурата на двете жилища на десетина години, без гаражи, без ВИП асансьори в удивително грозна сграда, строена от фирма от хасковския Кумгейт на депутата от ГЕРБ Деян Добрев. Сигурно по случайност, именно тя слагаше тръбите на софийското парно до придобиването на въпросните 2 апартамента от Цветанов.
Самият факт на продажбата под реалната цена на новия му апартамент - загубата от 217 978 лв., видна от документите в Имотния регистър, вече е доказано нарушение на чл.25, ал.9 от Закона за нотариусите и нотариалната дейност. Той задължава страните да декларират реалната стойност на имотните сделки. И прокуратурата, която започна проверка по казуса с поредния апартамент на Цветанов няма как да отмине това.
В нарушение на правилника на НС, който също е закон, е и приемането на подарък от депутат на стойност над 10% от неговата основна заплата – все едно дали е за 1,2 милиона лв., което е реалната цена на „намалението” от фирмата Артекс за Цветанов, дали е 218 бона, колкото е официално декларирано, или дори е 1324 лв., колкото е загубата на строителите от цялата въртележка с покупко-продажби и заменки.
Интересно е какво НАП смята по въпроса с възможността от цялата въртележка да са укрити данъци?
Защо не ревизира, както бабите, дето ги изловиха данъчни за 1,50 лв. необявен хонорар на хореограф
?!
Реалната цена на новия апартамент на Цветанов по цени на самата фирма Артекс е 1,6 млн.лв., а той е платил 386 654 лв., което прави гигантската разлика от 1,2 млн.лв. Това са 120 000 лв. укрит корпоративен данък и ДДС.
НАП трябва да провери и друго – ако е спестен 1,2 млн.лв. от цената, това е укриване на 24 000 лв. данък придобиване. Ако са спестени дори „само” 218 000 лв., което е видно от документите в Имотния регистър, укритият данък е 4 360 лв.
За всеки 1000 лв. укрит данък се лежи година затвор – Наказателният кодекс още ползва соцпонятията за „присвояване в особено големи размери”.
Всъщност, след като сезирахме с публикация органите, дали правят ревизия и по казуса Горанов с всички замесени в него страни – той също е апартаментен, също е скандален, също има доста основателни съмнения за избягване на облагане, не ли?


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Пимпо 30.06.2019 14:08

    Цветанов е достоен и честен човек, който е направил много за страната! Стига сте бълвали лъжи по негов адрес

  • 001 Време е да си ходиш 30.06.2019 14:08

    Арогантен, алчен и недостоен да бъде народен представител! Така ли представлява народа като показва как да заобикаля закона , той "законотвореца"? Срам и позор!! А не се ли спестяват данъци и ДДС невнесени в хазната?? Цачева подаде оставка , Цветан Цветанов, зам. министърката на спорта , кога?.....голи охлюви! Двоен аршин!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци