Свързани новини

08.02.2019 14:19

След 19’: Депутати питат за натиска в ТОЛ-системата

Видян 3487 пъти | Коментари 1
Гласували 5 рейтинг: 3.4000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
Народни представители от опозицията излязоха с остри въпроси към министър Петя Аврамова, след поредица от публикации на 19 минути. Припомняме, че 19’ представи данни за оказване на натиск върху чужд инвеститор и облагодетелстване на приятелски бизнес кръг чрез саботиране на тол системата и е-винетките. Миналата седмица в ръководствто на ведомството беше сменено. 59 народни представители от БСП предложиха провеждане на разисквания по питане от народните представители Свиленски и Данчев към министъра на регионалното развитие и благоустройството относно политиката на министерството по въвеждането на системата.

 „Ние ще направим това, което вие трябваше отдавна да направите и ще сезираме прокуратурата”, обърна се зам.-шефът на ПГ на БСП Георги Свиленски към министър Аврамова. Той попита- изнудвана ли е фирмата за ТОЛ системата да бъдат използвани подизпълнители от загубилите участници – класирани на второ и трето място? Свиленски настоя  Аврамова да отговори- имало ли е нареждане от АПИ за спиране на монтаж на терминалите, за които тя казва, че е нормално да правят грешки, 10 дни преди края на годината? „Провалихте се с въвеждането на системата за електронните винетки, затова не е достатъчно да уволните двама членове на АПИ и директор на ТОЛ управление, което в момента няма ръководство”, каза още Свиленски.
„Вярно ли е, че е имало натиск над изпълнителя на поръчката за ТОЛ-системата да използва конкретни подизпълнители?”, запита министъра народният представител от БСП Димитър Данчев. „Вярно ли е, че малко преди коледните и новогодишни празници през 2018г. АПИ е разпоредила спиране на монтажа на терминали – сама е саботирала пускането на услугата и е предизвикала хаоса със закупуването на винетки в началото на годината?“ , попита още той.
Данчев се поитересува и каква е политиката на МРРБ по въвеждане в действие на електронните винетки от началото на 2019г,  колко рамки ще бъдат използвани за ТОЛ - системата и колко от тях са узаконени по Закона за устройство на територията.  По думите му началото на електронните винетки у нас е било поставено преди около месец с гръм и трясък.
 
Депутатите от Левицата предлагат, в резултат от разискванията, парламентът да вземе решение за създаване на временна парламентарна комисия.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 19min 30.06.2019 14:08

    Моля, не публикувайте като коментари на нашата страница фалшиви новини от анонимни сайтове!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева