Свързани новини

05.01.2019 09:01

Шефът на АПИ: Не ми е искана оставката заради електронните винетки

Видян 2079 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 До седмица ще стане ясно дали ще има санкции и за фирмата-изпълнител, която отговаря за въвеждането на електронните винетки. Това каза председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов в интервю за предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.



 Глосов обясни, че негова оставка не е искана и той самият не е подавал такава. „Дейността на АПИ не се свързва само с продажбата на винетки, тя е много по-голяма – свързана е с изграждането на инфраструктура и т.н. Има си членове на УС, които отговарят за различни видове дейности. В случая колегата, който е уволнен, е човекът, който отговаря за винетките. Разбрах вчера вечерта за уволненията - това е преценка на премиера. Антон Антонов – шефът на тол управлението, е назначен през декември, но преценката му за освобождаване не мога да я коментирам“, заяви той.
Глосов посочи, че в момента се извършва проверка на фирмата-изпълнител, след която ще стане ясно дали и за нея ще има санкции. „Дали ще бъдат само тези хора, които ще поемат отговорност, или и фирмата изпълнител, това ще преценим през следващата седмица. Ако фирмата не е спазила графиците – това се проверява в момента, ще си понесе последствията, каквито са разписани по договор“, заяви той.



  По думите му има проблеми със софтуера за винетките, но на тях веднага се реагира и се отстраняват. „Но винаги има такива моменти и считаме, че в рамките на една седмица вече няма да има подобни проблеми. Увеличават се непрекъснато продажбите на винетки и това е нормално. Към момента има над 71 хил. продадени винетки за над 5 млн. лв. – т.е. системата вече започва да работи“, посочи Глосов.
Според него външна намеса е причина за проблема с конвентирането на хартиените стикери в електронни винетки. „Това по-скоро е слабост в разработването на софтуера – да не се допуска въвеждането на един и същи номер повече от веднъж. Системата е тествана още от ноември месец, но към 17 ноември, когато беше въведена, не създаваше такива проблеми“, заяви Глосов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Добри Божилов, Царят на фалшивите новини… 30.06.2019 14:08

    Добри Божилов, Царят на фалшивите новини…Избори идат! Плати за фейк, и ще станеш евродепутат! Наближават избори. Тече вътрешно партийна борба кой да е в листите. Наша милост предлага отстрелване на вътрешно партийни опоненти чрез фалшиви новини. Вкарвате малко пари, противникът ви е компрометиран, Бойко и Цецо го вадят от листата, защото нямат време да се обясняват и да опровергават! Гарантирани резултати! Дискретност! Връщаме парите, ако не сте доволни от услугата! Накратко - все едно ми е срещу кой гербер ще пиша, така че ако един гербер плати, за да прекара друг, добре е дошъл :) Фейк индустрията предлага най-качествената и евтина услуга за отстрел на конкуренти. Не вярвайте на PR-и, консултанти, социолози и всякакви подобни мошеници! Плати за фейк, и ще станеш евродепутат!

  • 001 Георги Христов 30.06.2019 14:08

    Целио IT сектор се превива от смех на твърденията на правителството, че ТОЛ системата била най-сложната електронна система, внедрявана и използвана в България. Мисля, че сега моите приятели от високотехнологичния сектор могат да бъдат напълно спокойни, че това правителство няма как да им посегне или заграби бизнеса. Те просто не знаят какво да го правят. Фейсбук

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева