Свързани новини

04.01.2019 22:01

АПИ си купи два джипа VW Touareg за 222 хил. лева

Видян 2407 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Агенция Пътна инфраструктура е купила два нови високопроходими автомобила за 222 хил. лева с ДДС, показва справка в информационната система за обществени поръчки, предаде Оффнюз.


Първоначално обществената поръчка бе обявена на 31 август миналата година. Тя е на обща стойност 1,3 млн. лв. с ДДС и е разделена на две обособени позиции - за закупуване на 51 нови леки автомобила, както и 2 нови джипа за нуждите на централната администрация на АПИ.


Четири дни по-късно министърът на регионалното развитие, към онзи момент в оставка, Николай Нанков нареди обществената поръчка да бъде прекратена, тъй като не е бил уведомен за нея.


Поръчката е обявена отново на 22 октомври 2018 г. След проведена процедура е избран изпълнител само по втората позиция - за доставка на два нови високопроходими автомобила. Договорът е публикуван в четвъртък на сайта на АПИ.


Фирмата "Вестауто - М" ООД със седалище в Бургас се задължава да достави два джипа Volkswagen Touareg до 60 дни. Те ще струват на Агенция "Пътна инфраструктира" 222 хиляди лева с ДДС.


Автомобилите са модел 2018 и трябва да са оборудвани с кожена тапицерия, телефон, бордкомпютър, автопилот, сензор за дъжд, затъмнени задни стъкла и да са в цвят тъмен металик.


OFFNews изпрати до агенцията запитване защо централното управление се нуждае от толкова луксозни автомобили.


По-късно от оттам обявиха, че "естеството на работа в Агенция „Пътна инфраструктура“ изкисква и наличието на високопроходими автомобили".


"През миналата година беше проведена обществена поръчка за покупката на 51 нови автомобила, които са за областните пътни управления, които отговарят за текущото и зимното поддържане на близо 20 000 км републиканска мрежа, а с въвеждането на тол системата на тях ще се възлагат и редица други отговорности, свързани с поддържането на порталните рамки. Двата високопроходими автомобила са необходими за шофиране през зимата и при тежки метеорологични условия, когато трябва да може да се преминава безпрепятствено и безаварийно през високопланински райони, през пресечени терени и участъци в строителство и т. н., което е невъзможно да се осъществи с автомобил, предназначен за градски условия", обясняват от АПИ.


"През 2018 г. и 2017 г. са бракувани 117 превозни средства, а над 65% от автомобилния парк на пътната администрация е над 10-годишен и това налага неговото обновяване", уточняват те.


През 2016 г. подобна обществена поръчка предизвика скандал. Тогава три луксозни джипа Тoyota, които бяха купени за обслужване на държавните горски стопанства в Смолян, Сливен и Благоевград, се оказа, че се ползват от Националната служба Охрана.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и