Свързани новини

24.12.2018 17:21

Престолонаследникът на СА врътна Борисов

Видян 2160 пъти | Коментари 2
Гласували 3 рейтинг: 2.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Въпреки че бе поканен престолонаследникът, Риад рязко свали нивото и прати един от 200-те си принцове при Борисов. При това навръх Коледа имаме визита от ислямисткото кралство, което е обида и подигравка.


Министър-председателят се срещна в Министерския съвет с принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд, съветник в Кралския двор на Саудитска Арабия, и водена от него делегация, съобщава правителствената пресслужба.


Българският премиер и саудитският принц обсъдиили двустранното сътрудничество в областта на инфраструктурата, енергетиката, индустрията и хранително-вкусовата промишленост. Провелите се днес разговори били част от установения диалог след официалното посещение на премиера Бойко Борисов в Кралство Саудитска Арабия в края на ноември 2017 г., когато за първи път в историята на двустранните отношения се осъществи визита на толкова високо равнище. В изпълнение на постигнатите тогава договорености в Рияд е и настоящото посещение на принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд.


Целта на срещата в Министерския съвет била обсъждането на конкретни действия за засилването на сътрудничеството между двете страни. „Саудитска Арабия е перспективен външноикономически партньор на България“, посочил премиерът Бойко Борисов при разговора си с принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд.


От своя страна саудитският принц изразил сърдечна благодарност за гостоприемството и приветства сътрудничеството на най-високо ниво между двете страни, разказва още правителствената пресслужба.  „Днешното посещение е потвърждение на това. Ще работим за успешно реализиране на всички идеи в областта на икономиката, търговията и политиката“, добавил принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд. В ръководената от него делегация бяха още съветникът към Генералния секретариат на Министерския съвет Ахмед Агил Алхатиб, заместник ръководителят на Саудитския фонд за развитие Халид Сулайман Алхудайри, съветникът по международните отношения Хайфа Джедеа, служителите от Кралския двор Фаваз Мохамад Алхажри и Тамер Мохамед Алхухайни и зам. директорът по киберсигурността Мохамед Салех Алхомрани.


В рамките на разговорите със саудитската делегация било договорено посещение на министъра на икономиката Емил Караниколов в Саудитска Арабия, където с неговия колега да започнат работа по конкретни проекти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Отело 30.06.2019 14:08

    За човек от пустинята изневярата МУ с Поли от Симитли е непростима.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Вие какво очаквате? С илитерат трудно се разговаря, пък бил той и Министър Председател!! Срам и позор за вековна и борбена България , отвоювала позиции на международна сцена!! Каква Европа , какви 5 лева ?? Та българите са в Европа и са я създали ! Но не тази джендърската , соросоидната и криминално- мафиотска клика подчинена на янките!! Тези янки , които бяха във Виетнам, Ангола и Мозамбик, Северна и Южна Корея, Авганистан, пустинна буря и химическо оръжие в Ирак,Сирия , Либия .... Но не посягат на Иран , Китай и Русия !!Защо ли ? Защото ще бъдат смачкани само ако си го помислят Тръмпчовците.......ха,ха!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които