Свързани новини

20.12.2018 16:55

Путин: Кашоги беше убит, Скрипал е жив, но само за Русия има санкции

Видян 3472 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Кашоги беше убит, а Скрипал е жив, слава Богу, но срещу Русия наложиха санкции, а в другия случай – пълна тишина. Това е политизиран, русофобски подход. Той е само повод за организиране на атака срещу Русия. Ако не бяха Скрипал, щяха да измислят нещо друго. Целта им е само една – да задържат развитието на Русия като възможен конкурент“. Това каза руският президент Владимир Путин, коментирайки развитието на случая с убития от саудитците журналист Джамал Кашоги по време на годишната си пресконференция, за която бяха акредитирани рекорден брой руски и чуждестранни журналисти – 1702.


Руският президент Владимир Путин предупреди, че нараства опасността от ядрена война и изрази съжаление, че тази тенденция се подценява.


“Ако, не дай Боже, нещо такова се случи, то ще доведе до края на цивилизацията и може  би също - и на планетата... Това са сериозни въпроси и е наистина срамота, че има тенденция да се подценяват.  Това е основателен проблем и той даже расте”, заяви той на традиционната си годишна пресконференция. “В последно време има определени специфики, има опасност... Най-важното, виждаме разпад на международния ред за сдържане на въоръжаването".


Путин предупреди за тенденция за "понижаване на прага" за използване на ядреното оръжие.


"Свалянето на прага може да доведе до глобална ядрена катастрофа", каза той.


Президентът каза, че вероятността САЩ да се изтеглят от Договора за ракетите със среден и малък обсег е принудила Русия да разработи нови системи оръжия, които никой в света досега няма и тя е получила предимство. Единствената й цел обаче и била "съхраняването на паритета".


“Tогава (САЩ) предприеха друга стъпка, да излязат от Договора за (ядрените сили с малък и среден обсег)... Да не кажет после, че ние сме се опитвали да постинем някакъв вид предимство. Не целим предимство, целим да запазим равновесието и да обезпечим собствената си сигурност".


Отговаряйки на въпрос на японски журналист, Путин каза, че Русия не приема противобалистичните ракети от ядрения щит на САЩ в Далечния изток като отбранителни.


"Това е част от американски стратегически ядрен комплекс", каза той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби