Свързани новини

26.10.2018 15:50

Обвиниха Иво Прокопиев в пране на пари

Видян 1706 пъти | Коментари 5
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бизнесменът и издател на седмичника Капитал Иво Прокопиев е бил обвинен в пране на пари, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата „по повод запитвания от медии”.


Разследването е свързано с дружеството Каолин.


От прокуратурата посочват, че на 23 април т.г. е постъпил сигнал от комисията за предотвратяване на конфликта на интереси и отнемане на незаконно придобито имущество, като според председателя на КПКОНПИ има данни за пране на пари при продажбата на 100% от капитала на РМД Каолин 98 АД от Алфа Финанс Холдинг АД на на регистрирано на 20.12.2012 г. в местния съд в Кьолн, Германия дружество Кварцверке ГмбХ.


Въз основа на проведените допълнителни действия по разследването са събрани доказателства, обосноваващи ангажиране на наказателната отговорност на Иво Прокопиев в качеството на председател на Съвета на директорите на Алфа Финанс Холдинг АД. Членовете на съвета Константин Ненов и Иван Ненков също са обвинени.


И тримата са с мерки за неотклонение Подписка.


В същото време Софийската градска прокуратура се провежда разследване за престъпления по служба, извършени от служители на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма във връзка с изпълнението на концесионните договори с Каолин АД,  Сеново. В хода на разследването са назначени множество експертизи, заключенията на които са в процес на изготвяне, посочват от държавното обвинение.


Източник: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 30.06.2019 14:08

    иляна БОНИНА, с. Праужда, Видинско: „Омръзна ми да слушам за европейски ценности, ЕС, Европа. А къде отидоха българските ценности, защо ги няма, няма го и българския интерес. Изчезнаха, изпариха се, защото вече 30 години България се управлява от национални предатели. Така е в страната, така е и в общините. Всички се подчиняват на идеята как да ограбят държавата и българския народ. Парламентът приема закони само в полза на богатите, а бедният, обикновен човек да върви по дяволите. Него „кучета го яли“. Каквото имаше в държавата, всичко се присвои, продаде и унищожи. Обществените поръчки осигуриха на кметовете големи имения и палати за хиляди левове, луксозни леки коли. А жалките пенсионери само гледат как се руши техният неуморен труд – всичко, което са създали за 45 години. Ужасяващи неща ставаха и стават. За народа така и не се създадоха фабрики, където да работи. Ако има някакво производство, то е криминално – за цигари и спирт. Кой строи такива фабрики и кой ги толерира? Как се случва това, ако я няма макар и негласната подкрепа на властта? Чий е интересът от този бандитизъм? Ясно е, че страната ни е много объркана и съборена. Кривнала е към хаос и корупция. Парите като единствен ценностен измерител замениха човещината и добротата. Те убиват човека, убиват и неговия морал. Някакви престъпни зверове избиват животни. Ликвидират гори, села. Кой позволява всичко това? Не е ли това работа на правителството и на „Обединените патриоти“? Който задава тези въпроси, получава отговор: „Това не е ваша работа?“. А чия е – на кравата Пенка ли? Затова е време да спрем грабежа и геноцида над България.“

  • 004 Стефан 30.06.2019 14:08

    Прокопиев освен че пере пари, точи и много евросредства чрез кухи еко проекти.

  • 003 Нина 30.06.2019 14:08

    АМи крайно време беше. Тоя се самозабрави.

  • 002 Атанас Чобанов 30.06.2019 14:08

    Това е посегателство срещу финансирането на "Зелените" и "Демократична България"! Правителството прави всичко по силите си, за да не даде на Иво Прокопиев - Фараона да дава нови пари на своите партии, за да достигне този път на избори историческите за него 2.5% от гласовете на всички гласуващи!!!

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Само нека правим разлика, че обвинен не е като осъден. Мога да се обзаложа, че и тук делото ще зацикли като с Цветан Василев и топката ще започне да се тупка с години докато накрая никой не си спомня за какво иде реч. Престъпници като Прокопиев и Василев са много хлъзгави, защото имат много пари и могат да си правят каквото си искат в нашата страна.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.