Свързани новини

10.11.2008 19:17

Олигарсите: Илия Павлов бил американец

Видян 4563 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сензационната книга на Миша Глени – Мак Мафия разкрива нова факти за живота на Илия Павлов. От нея става ясно, че той е бил американски гражданин, подобно на жена си. Животът на „Кремиковци“ е бил поддържан изкуствено за да обслужва холдингови структури, а междувременно югославското военно разузнаване е проникнало в „Мултигруп“.
Най-озадачаващо бе отсъствието на американския посланик в България, Джим Пардю. Посолството беше извършено спешно разследване седмица по-рано, на 7 март, когато един единствен куршум от снайперист беше пронизал Илия Павлов в осем без четвърт вечерта, докато разговарял по мобилния си телефон пред централния офис на своята мегакорпорация „Мултигруп“. Смъртта на такъв известен и богат американски гражданин в чужбина би трябвало естествено да създаде сериозна загриженост у Съседните щати и техните представителства.
Павлов никога не би успял да достигне до Белия дом, защото не е роден в Америка. Но въпреки това беше горд воин от мощната армия на натурализираната имиграция в САЩ. Единственият любопитен факт около аспирациите на Павлов за емириканско гражданство бе и, че двама поредни посланици на САЩ в София енергично ги отхвърлиха. Двамата дипломати направиха лични изложения във Вашинтонг в опит да предотвратят влизането му в страната, да не говорим за получаването на американско гражданство от негова страна. Но и Павлов имаше своите поддръжници в Съединените щати. Въпреки разследването на ФБР относно отминалата му дейност, без да споменаваме и повишените изисквания за сигурност след 11 септември, той получи американския си паспорт.
Правителството, оглавено от Луканов, продължаваше да дава субсидии на компанията в течение на много години „Предприятията не рухваха веднага“ – казваше Емил Кюлев, един от най-богатите банкери в България поне до убийството му през октомври 2005 г. Очаквате една коза на кука и я порязвате по крака, така тя ще издъхне много бавно с изтичане на кръвта от тялото й, капка по капка. „Кремиковци“ агонизираше в течение на години. Павлов и приятелите му създадоха такива холдинги в буквално всички отрасли на българската икономика – селско стопанство, транспорт, промишленост, енергетика, който и сектор да се сетите. Холдингите бяха паралелни на местните клонове на „Подкрепа“. Където имаше „Подкрепа“, Илия създаваше холдингова компания.
Югославското военно разузнаване бе наредило на същия този човек да проникне в „Мултигруп“,  мегакомпанията на Илия Павлов в България, и агентът твърде бързо става член на борда й. В Източна Европа КОС нямаше съперник – фактът, че бяха проникнали в новите криминализирани структури на съседна страна като България още през 1990 г., бе ясна демонстрация на силата на обсега му.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион