Свързани новини

04.11.2008 16:50

Олигарсите: Шарлопов създава

Видян 10956 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прието е да се смята, че човек не е живял напразно, ако е създал дете, построил е къща и е посадил дърво.
Стефан Шарлопов е направил от всичко това по много и не само. Създал е три деца. Построил е голяма къща като имение във Владая в стила на старите български домове, има си и в Германия край неговия бъдещ хотел, недалеч от Баден Баден. Засадил е уникална градина около нея и в нея има не само растения, но и животни, които семейството му гледа.
Шарлопов изобщо обича да създава разни работи. Олигархът първо работи като журналист в областта на икономиката. Освен статии, успява на сензационната възраст от 26 години да публикува собствена авторска книга. Създава художествена документалистика.
После зарязва медиите. Още през 1989 г. създава първата си фирма. Занимава се със стокови и финансови операции.
През 1995 г. създава Роял Фуудс АД, която го превръща в Краля на кроасаните. Произвежда всякакви трайни пакетирани сладкиши, които превръща в истински хит на пазара. Има фабрика в Елин Пелин.
След това създава Девин АД. Неговата минерална вода се превръща в най-силната марка в този сектор. След това успява да я продаде на чужд инвеститор.
Има и още компании, които създава като "Санел" АД, "Роял Стоун" АД, "Роял Инвестмънт" ООД, "Роял Холидей" ЕАД.
Последната фирма поражда интереса към голямата му страст – туризма. Той винаги е обичал пътешествията. Казва, че е морски капитан, което едва ли е учудващо, след като е родом от Бургас. Но хобито става професия, а той - от пътешественик - същински туристически олигарх.
Шарлопов започва да създава своя хотелска верига. Купува хотели в Девин, Велико Търново, Пампорово, стари къщи в Боженци и ги превръща в магнит за туристите. В края на тази седмица празнува първата годишнина от отварянето на перлата в короната си – петзвездния Пирин в Сандански. Това е хотелът с един от най-добрите спацентрове в страната и на Балканите. Което не е никак случайно, защото Шарлопов, между другото, е създател и на Асоциацията за спатуризъм в България. Признанието за това е избирането му за заместник – председател на Съюза на българската туристическа индустрия, който обединява над 150 фирми от най-силния за България сектор в икономиката. 
Той не спира разрастването си с това и продължава разгръщането на империята в чужбина. Догодина се очаква да отворят врати ретрохотела му в Германия и неговият комплекс в Северна Гърция. Според негово интервю в списание Гранд хотели, развитието на българската туристическа индустрия вече е такова, че ние вече имаме на какво да научим чужденците. Впечатлен е обаче от загрижеността на местните власти в двете братски европейски държави към инвеститори като него. Нещо, по което пък ние имаме какво да научим.
Въпреки че обикаля света, а може би именно заради това, Шарлопов винаги държи на патриотизма. Той е един от създателите на Национално движение "Българско наследство".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е