Свързани новини

27.10.2011 16:25

Квартал Гоце Делчев срещу Софийска вода

Видян 2042 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В редакцията на 19' пристигна писмо от възмутени жители на столичния квартал Гоце Делчев срещу поредния ремонт на Софийска вода. Този път те се сблъскаха със 7-метрови гьолове.
Ето какво ни пишат те: „Преди около 2 месеца разхопаха една от главните улици в квартала, а именно ул. Костенски водопад. Това е част от проекта за Водния  цикъл на гр. София, финансиран от ЕС. Не се оплакваме от постоянния шум на движещите се камиони и тежкотоварна техника, който продължава дори и в почивни дни. Силно притеснени сме от безотговорното отношение ръководителите и отговорните лица на обекта към здравето и живота на работниците, както и на преминаващите граждани.
Изкопите, които се изпълняват на обект: Воден Цикъл на град София, кв. Гоце Делчев ул. Костенски водопад са над 2 м дълбочина и следва да бъдат обезопасени, съгласно изискванията по Наредба 2 за Минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строителни и монтажни работи. Както се вижда и на снимките, на обекта не се използват никакви укрепителни съоръжения, въпреки че дълбочините достигат на места над 7 м. С това се застрашават не само работниците на обекта, но и всички преминаващи граждани.
А какво би се случило при един по проливен дъжд? Тротоарите, в непосредствена близост до изкопите ще влязат в тях, заедно с вървящите по тях пешеходци. Части от пътното платно също ще пропаднат в изкопите и ще застрашат преминаващите автомобили. 
Въпреки, че по проект има предписано обезопасяване то не се спазва. Задаваме си въпроса, къде е лицето, отговорно за безопасността на обекта и къде е строителният надзор, който е длъжен да следи за точното изпълнение на проекта?“



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.