Свързани новини

26.10.2011 11:12

Инвестиционен директор на „Софийска вода" стана зам.-министър

Видян 1508 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Добромир Симидчиев е новият зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, съобщи тази сутрин министър Лиляна Павлова пред БНТ, цитиранa от Dir.bg. Тя уточни, че досега Симидчиев е бил инвестиционен директор в концесионера „Софийска вода”. „Той е млад мъж, инженер, специалист във ВиК сектора”, представи заместника си.


Министърът обясни, че реформата във ВиК сектора е приоритет за МРРБ и това налага назначаването на експерт в тази област. Симидчиев е магистър по пречистване на води от УАСГ и магистър по бизнес администрация. В „Софийска вода” е участвал в изготвянето на плана, с който Столична община кандидатства за финансиране по ИСПА. От края на 2007 г. е заемал длъжността директор „Инженерни услуги и активи”.


Досега във ведомството имаше трима заместник-министри, но с промени в устройствения правилник, които правителството направи неотдавна, беше решено да бъде разкрит и четвърти такъв пост.


В началото на месеца премиерът Бойко Борисов назначи дотогавашния член на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” Николина Николова за зам.-министър на регионалното развитие. 32-годишната дама е възпитаничка на „Харвард”.


Назначението й дойде, след като предшественикът й Георги Прегьов напусна "по лични причини".


Днес Попова съобщи още, че тази година бюджетът на министерството ще е същият като миналата година - 248 млн. лева. Допълнителни средства ще бъдат получени от оперативните програми на ЕС „Развитие” (500 млн. лева), „Транспорт”, както и 170 млн. лева под формата на държавен инвестиционен заем.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец