Свързани новини

21.05.2021 10:35

Айран срещу К19, стомашни, кожни проблеми и за здрава коса

Видян 1980 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Айранът от събота, когато температурите рязко ще скочат, ще стане наш супер фаворит, а се оказва, че докато пием разреденото кисело мляко, на какво още ще помогнем, освен за своето разхлаждане и - евентуално - ако сме махмурлии - на съзнанието си? Ето на това сме посветили нашите днешни лайфхакове . Първият от тях е демократичен: изследванията на руските учени показват, че няма никакво значение дали айранът е от био-,органик кисело мляко, което е доста скъпо, или е от обикновено. То все носи ползите, които ще изброим.


На първо място идва най-актуалната: айранът има противовъзпалителни качества, което го прави чудесен помощник на организма за по-добър имунитет, в това число срещу коронавирус.


На второ място: айранът - но тук подчертаваме - от заводско мляко, пастьоризирано по правилата на науката, е много полезно при проблеми със стомаха. В тази връзка и майсторите на скарата по света и у нас са на мнение, че той е идеалната марината за накисване на месото за барбекю в сезона на скарата на открито - класическото време за това е от 4 до 6 часа, а препоръчваните подправки са щипка черен пипер и мъничко лук.


На трето място айранът успокоява кожата и има антиейдж ефект - чак да опъва бръчките е пресилено да се каже, но определено придава по-свеж вид.


На четвърто място, във връзка с горното, айранът влияе чудесно в това число на кожата под косата. Тези дами, които имат време и нерви, могат да се подложат на маски с нежния продукт от кисело мляко и ще постигнат забележителен ефект за здравето и блясъка на прическата си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци