Свързани новини

28.03.2021 08:03

"Пилешките филенца пане" са боклукът от птицекомбинатите за под 20 ст. на порция: Какво да правим с времето в карантина

Видян 3916 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Има ли нещо, което струва под 20 стотинки в днешно време? Има, ала го продават в пъти по-скъпо, отколкото излизат... Когато не ни се занимава с готвене, а искаме да създадем на децата и близките усещания, сякаш заведенията са отворени, може да се излъжем да вземем полуфабрикатни, понякога красиво опаковани, "панирани пилешки филенца", за да ги направим за нула време вкъщи. Т.нар. нъгетс обаче нямат място в менюто ни! Днешният ни лайфхак е посветен именно на това.


Това, което ни продават за "панирани пържени филенца" на практика е смес от боклука на птицекомбинатите, където нищо не се изхвърля. Понеже кълките, крилцата, даже трътките се продават отделно, за продукта, навлязъл у нас като фаворизиран покрай американските вериги за джънк-фууд - в превод - боклучена храна, се използват кожи, костите на крачка, сухожилия, с прибавена "за разкош" соя. Добавя се и вредна растителна мазнина. Черешката на тортата е химия - фосфати, за да се придаде повече обем и тегло на получената смес с търговско име "пържени пилешки филенца". В птицекомбинатите цялата тази микстура се изтича в "заедност", след като се смелят твърдите й части, като в ролята на "пането" влизат останките от просрочен хляб. Това пък е боклукът на хипермаркетите и хлебозаводите. Получава се нещо за чудо и приказ, както се убеждавате. Масата е сивкава, но се оцветява с химия, за да добие търговски вид и да се пробута на клиентите. И номерът, колкото и да е чудно в нашия информационен век, минава.


Колко струва една порция от 300 грама от такива "панирани пилешки филенца"?


20 стотинки, ако говорим за "най-луксозната" версия, която все пак съдържа 30% месо, даже да е пилешко с изтекъл срок на годност, както се случва в суровата ни действителност.


Честито!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Доста неща имате за вършене

Доста неща имате за вършене. Преценявайте правилно кое