Свързани новини

27.03.2021 07:43

Ходете боси, без чорапи, за здрав гръб и кости: Какво да правим с времето в карантина

Видян 3112 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днешният ни предпролетен лайфхак - ще изгрее слънце и на нашата улица, може би ще изненада мнозина. Но ще бъде полезен на всички със сигурност! Едно време се смеехме на французите и италианците, че щом температурата прескочи 10 градуса, вече ходят без чорапи. Нищо не отделя кожата на краката от обувките. Оказва се обаче, че те са напълно прави от научна гледна точка. Използването на чорапи не е добро за целия гръбначен стълб, така че от малки деца е хубаво хората да се приучават да ги ползват само в много студено време. Иначе, ако не седят само на едно място, а се движат повече или по-малко, тялото има нужда да усеща различните повърхности по раличната им температура. Това прави естествено стягането и отпускането на мускулите на крака и ходилото. Сега разбирате защо от малки ни казват, че е добре да се научим да ходим и по най-нагрят пясък - ето защо е това. Така че, ако не можем да вървим напълно боси - в нечистите ни градове това си е огроен риск, добре е да ходим поне без чорапи. И при възможност с равни обувки, без всякакви платформи, токове и т.н. модни хитове в момента. Не е случайно, че споменатите вече французи и италианци толкова обичат мокасините и ги смятат за най-удобни, та ги наложиха и на дамите. Затова е - пазят си краката, а оттам и целия гръбначен стълб. Това се прави, за да не изкривяват платформите и токовете ходилата и бедрените стави.


Ако се спазват тези оказания, няма да страдаме от паднали сводове и всякакви други проблеми. А на малките деца в никакъв случай не бива да слагаме обувки с меки подметки, защото така им се амортизират неестествено ходилата и после имат изкривявания.


Да не се притесняват да ходят боси и т.нар. дюстабанлии. И за тях е много полезно.


Честито!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 27.03.2021 19:33

    Бос ама в къщи бе човеко ! Кой те кара да ходиш бос навън ....

  • 001 Anonimen 27.03.2021 10:57

    Да бе, без чорапи. А кърлежи, а комари и други инсекти? Бил Гейтс ходи със сандали и чорапи през лятото.Той си знае защо. Без чорапи с трейнърите и сандалите не мърдам.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни