Свързани новини

26.03.2021 09:43

Рак с наденици и кренвирши всеки ден: Какво да правим с времето в карантина

Видян 6595 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Когато заведенията не работят, а ни домързи да готвим вкъщи, често посягаме към лесна за приготвяне и хапване храна като наденицата и кренвиршите. Възможно ли е, за да ни опазят от коронавирус, без да ни ваксинират - просто като ни затварят, властите да ни причинят доста по-сериозни болести като рак? Ето на това сме посветили днешния лайфхак.
 Учените са единодушни - надениците и кренвиршите са канцерогенни, особено при употреба повече от веднъж до два пъти седмично и то в минимални количества. Ако ги хапваме всекидневно, онкозаболяванията са гарантирани. Но това далеч не е единствената им беда. Те са вредни и за сърцето, и за зрението. За едното поради огромното съдържание на вредни мазнини - напоследък те стават все повече, понеже се пести от сланина и стигат 20% от съдържанието на колбасите, за другото - поради прекомерното съдържание на сол - в един брой се съдържа половината от дневната доза, която е необходима на организма.
В тези вредни продукти има и натриев нитрит. Той,от една страна, помага срещу микроорганизмите в стомаха и неблагоприятните реакции при попадането на въпросните храни в организма.
От друга страна, обаче се образува т.нар. трансглутаминаза, която пък води до


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 26.03.2021 18:28

    Не е нужно да се забраняват! Просто не ги купувайте и не ги яште! Каквито и шарени етикети и лъжливи реклами да се опитват да ги пробутват! Например Лидл-бг продават на над-европейски цени продукцията на ловешкия месокомбинат (приватизиран на безценица от МУТРИ като Гриша Ганчев), без какъвто и да е елементарен контрол за качеството и съдържанието на продукцията!

  • 002 Anonimen 26.03.2021 14:21

    Ами да ги забранят,щом не отговарят на никакви здравни норми!Много е просто решението.

  • 001 Ахтопол ,1980 26.03.2021 12:58

    По любимите ни ТВ-та, съвсем не случайно, ни омайват непрекъснато с реклами за точно такива най-вкусни кренвирши,наденици какви ли не още други здравословни колбаси.Бързите закуски, дюнерчетата и други подобни вкусотиики,също са извънредно полезни за здравето!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева