Свързани новини

09.03.2021 10:02

Със съставка на бензина правят олиото, как да намалим опасността от вредата на маслото за готвене: Какво да правим с времето в карантина

Видян 4318 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Доста е писано по темата, че маргаринът има малка разлика в химическата си формула с автогоривото - немска разработка от времето на Хитлер, когато във военно време маслото е било кът и се е налагало да се намери негов заместител. Не е учудващо, че там, където правят маргарина, правят и олио. Усещате ли накъде бием: ами и в олиото се добавя вещество, което влиза в състава на бензина. Защо в предприятията добавят тази химия в слънчогледовото масло за готвене? Просто е: естественото извличане на олиото от семките на красивото цвете запазва максимално количество от витамините и другите полезни вещества в сока на черните ядчици, ала струва скъпо на производителите. Първо те опитват да извличат повече олио като загряват семките - така те пускат повече масло, макар да намаляват наполовина витамините и полезните вещества. Когато производителите се светват, че добавянето на хексан води до максимум извличане на мазнина при минимум разходи - този трети път е избран от хранителната индустрия. Независимо, че така рафинираното олио е и токсично, и канцерогенно.
При химическата обработка се губят качества и полезност, но се печелят огромни пари, а на нас ни обясняват, че елиминират странични ефекти като например недотам приятната миризма на наистина оригиналното и извлечено от семки на слънчоглед масло за готвене.
Европейският съюз се опитва да минимизира ефекта на вредност на олиото като поставя стандарти, но и не може да гарантира, че онова, което присъства в магазините с етикет от България или друга членка на Евросъюза, не е произведено извън


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец