ЦСКА – София ще "отстъпи" обратно 10 декара на Борисовата градина при изграждане на новия стадион Българска армия, заяви Щефан Хилер - представител на германската Спортфайв, която трябва да строи и управлява съоръжението

Свързани новини

21.06.2022 17:22

ЦСКА - София ще "отстъпи" 10 декара на Борисовата градина при изграждане на новия стадион

Видян 5749 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


ЦСКА – София ще "отстъпи" обратно 10 декара на Борисовата градина, които не са, никога не са били и не могат да бъдат на клуба, при изграждане на новия стадион Българска армия, заяви Щефан Хилер - представител на германската Спортфайв, която трябва да строи и управлява съоръжението. По думите му паркът е много важен и хубав и спортното съоръжение трябва да се вписва пълноценно в него. Интересно е как футболният клуб ще „отстъпи” нещо, което не му принадлежи.




ЦСКА - София е постигнал споразумение с компанията, като то ще е за 30 години, като е доволен от условията, които ще получава, каза адвокатът на клуба Станислав Трендафилов. Той посочи, че според сегашните разчети инвестицията ще бъде 80-90 млн. лева, които са осигурени от собствениците на клуба, като чрез финансова институция ще бъдат добавени и допълнителни средства, ако сумата се окаже по-висока. Напомняме, че ЦСКА от години дължи и не плаща няколко млн.лв. на хазната, а собственикът е в затруднения.



При представянето на плановете адвокатът изтъкна няколко пъти, че футболният клуб не е страна в изграждането на стадиона.



Според Хилер официално работата по подготовката за строежа ще започне на 1 юли. Целта е до края на годината да се направи проектът и да се осигурят необходимите разрешителни. Ако това бъде изпълнено, строителните дейности трябва да започнат в началото на април 2023 г., а през 2025 г. стадионът да е готов.



Обсъждането е стадионът да бъде за 15-18 хиляди души и целта е да е с такива размери, за да е максимално пълен, дори в няколко мача с по-висок интерес да има недостиг на места.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Коко. 22.06.2022 16:38

    В кацата с мед, лайното автор. "Напомня милионни задължения от години и затруднен собственик". Прототии.

  • 003 Anonimen 22.06.2022 07:29

    Автора на статията да ходи в Подхуене на стадиона без козирка, да пие една хладка вода. Това може да му помогне да си дойде на станция. Добро утро България, събуди се народе и изтупай на простора въшлясалите одеала.

  • 002 Anonimen 22.06.2022 07:21

    Змиите в Борисовата градина имат синьо-зелен цвят. зловонният им дъх е подобен на отровата от газовите камери във фашистките камери - ЦИКЛОН. Крадеца Борисов, алкохолика Михайлов, господин 10% Софиянски, агентите Батков и Русев, магнитните Пеевски и Божков, мижитурката Бакърджиев, джапанката Домусчиев са се оплели като свински черва и прилагат всички възможни и невъзможни средства за да осуетят строителството на едно съоръжение което ще ги вкара на кучето в ........ сещата се къде.

  • 001 Anonimen 22.06.2022 07:07

    Я не сакам на мене да ми е добре, а еа Вуте да му е зле.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.