"Премахването на автокъща „Капитолия“ от Борисовата градина е цел, която ще доведем до край, независимо от саботажите и пречките", обеща Фандъкова

Свързани новини

08.06.2022 12:30

Съдебно решение спря действията на Столичната община в автокъщата в Борисовата градина

Видян 1732 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съдебно решение попречи на екипа на Столичната община да демонтира незаконните съоръжения в автокъщата в Борисовата градина.


 


Един от мотивите е, че автомобилите ще бъдат повредени, ако падне градушка.


 


Четири години продължава съдебната битка на общината за да си върне терена, припомни главният архитект Здравко Здравков.


 


"Същият този съдийски състав февруари месец не беше преценил, че тогава може да има студове, виелици. Днеска ще спрем, ще подадем жалба в съда, ще изчакаме произнасянето на Върховен съд и ще продължим работата. Искам да уверя всеки един в града, че незаконното строителство няма да бъде толерирано", каза Здравков.


 
"Премахването на автокъща „Капитолия“ от Борисовата градина е цел, която ще доведем до край, независимо от саботажите и пречките. Всяко наше решение беше обжалвано от собствениците на всички инстанции в последните години", заяви кметът Фандъква:


 


 "Най-сетне в края на април получихме окончателно решение на Върховния административен съд, което допусна предварително изпълнение на заповедта на главния архитект за премахване на незаконните чадъри и бетонови фундаменти на автокъщата.


 


Последните 10-ина дни се сблъскахме с всякакви трикове от собствениците на автокъщата, с които се пречи и бави премахването. Вчера стигнахме до това, че цялата фирма, а не нейните служители, излезе в годишен отпуск. Юридически трик, който не им е попречил да внесат в съда искане за спиране на изпълнението на заповедта на арх. Здравков.


 


 В късния следобед вчера получихме определение от Административен съд – София град, с което се спира допуснатото по силата на закона предварително изпълнение.


 


 Без да коментирам съдебното определение, ще цитирам част от мотивите в него: „предвид, че съоръженията служат за предпазване на автомобилите, предназначени за продажба, от атмосферни условия, като премахването им в сезона на градушките, безспорно създава предпоставка за настъпване на вреди за жалбоподателя…“


 


Столичната община ще обжалва в най-кратък срок решението за спиране и се надяваме, че ВАС в най-кратък срок ще се произнесе.


 


Благодаря на арх. Здравков и неговите екипи, които положиха огромни усилия, както и на градската прокуратура и столичната полиция за съдействието, което оказаха.
 Този терен по мое искане беше актуван като публична общинска собственост, въпреки че от автокъщата оспорват и това в съда.  


 


 


Твърдо съм убедена, че ще върнем терена към Борисовата градина и на гражданите на София. И няма да се откажем!"



 
снимка - Аделина Ангелова


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Българското футболно първенство е 30-о в света по сила

Българското футболно първенство е 30-о в света по сила

Българското футболно първенство (Първа ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне