Всички обявени промени ще влязат в сила от сезон 2024/25

Свързани новини

11.05.2022 16:45

УЕФА увеличи броя на отборите и промени формата на Шампионската лига

Видян 1266 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


УЕФА обяви официално очакваните промени във формата на Шампионската лига, които за пръв път бяха оповестени през април миналата година. Различията с досегашния формат на турнира са доста сериозни, въпреки че не всички точки от предварителния план фигурират. Всички обявени промени ще влязат в сила от сезон 2024/25.


 


Клубовете ще играят общо осем мача в Шампионската лига разпределени в десет седмици, което е намаляване от първоначалните планове за десет мача. Те ще се изправят срещу различни тимове в четири гостувания и четири домакинства, а класирането ще е общо за всички тимове и ще е във формата от домашните първенства.


 


Първите осем в подреждането ще се класират директно за следващата фаза, а тези на позициите между 9-о и 24-о място ще играят допълнителен плейоф в два мача, който ще определи продължаващите на 1/8-финалите.
Увеличава се общият брой участници, които от 32 до момента ще нараснат на 36. Първите две от новите четири места в Шампионската лига ще бъдат предоставени на страните с най-висок коефициент от всички техни участници в европейските турнири в последните два сезона.


 


Още едно място ще получи страната на пето място в класацията по коефициент на УЕФА, която в последните години почти винаги е Франция. Последното четвърто място ще отиде за така наречения шампионски поток от плейофната фаза на квалификациите, където до момента се класираха четири тима, а сега вече ще са пет.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.