ФИФА и УЕФА са изключително разтревожени от ситуацията в Българския футболен съюз

Свързани новини

23.03.2022 15:27

БФС с нов конгрес. ФИФА и УЕФА с категорична позиция за последните събития в българския футбол

Видян 1996 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ФИФА и УЕФА изпратиха официално общо становище до БФС във връзка с последните събития в българския футбол. Световната и европейската футболна федерация са "изключително разтревожени от ситуацията" у нас.



Ето и пълния текст на позицията:


„ФИФА и УЕФА са изключително разтревожени от ситуацията в Българския футболен съюз след срещата на група клубове на 18 март 2022 г., организирана въпреки решението на Изпълнителния комитет на БФС да отложи предварително планираното за същата дата Общо събрание, заради очакваното решение на Софийския градски съд по искането за провеждане на Извънреден конгрес на този ден”.



„Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз, председателстван от г-н Борислав Михайлов, бе избран с четиригодишен мандат на Извънредното Общо събрание на 12 октомври 2021 г., свикано с решение на Софийския градски съд и проведено в присъствието на представители на ФИФА и УЕФА. Напълно наясно сме, че решенията на този конгрес понастоящем са обект на съдебни процеси.



ФИФА и УЕФА също така са запознати, че тези съдебни дела са единствената причина Търговският регистър и регистърът на Юридическите лица с нестопанска цел да не вписват актуалния списък с членове на Изпълнителния комитет на БФС, избрани на 12 октомври 2021 г., както и мандата им”.



„Моля да имате предвид, че възнамеряваме да отправим въпроси към Министерството на младежта и спорта на България и да Ви копираме в кореспонденцията. Междувременно ще бъдем благодарни да ни информирате за всяко развитие в ситуацията”.



В писмото си до министъра на младежта и спорта, в което БФС е копиран, ФИФА и УЕФА добавят:



„Силно сме разтревожени от потенциалния ефект на събитията от миналата седмица върху бъдещето на българския футбол, в това число – участието на български клубни и национални отбори в международни състезания”.



Междувременно БФС насрочи нов конгрес, който ще се проведе на 20 май, съобщава Блиц. Става ясно обаче, че конгресът на 20 май няма да бъде изборен.



Също така всички аматьорски клубове, които участваха в Конгреса на Димитър Бербатов на 18 март, ще бъдат изключени. ЦСКА – София, Ботев-Враца и два отбора от Втора лига ще бъдат глобени с по 15 000 лв.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог