Свързани новини

04.11.2021 09:30

Циципас се отказа заради травма на турнира в Париж

Видян 765 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Стефанос Циципас отпадна във втория кръг на турнира на твърда настилка от сериите Мастърс в Париж с награден фонд от 3.08 милиона евро. Поставеният под номер три в основната схема представител на Гърция се отказа в първия сет от мача срещу Алексей Попирин.

Австралиецът водеше с 4:2, когато контузеният Циципас прекрати участието си в своя мач номер 73 на сингъл през сезона. Гръцкият тенисист, който има 55 победи до момента, се класира за финалния турнир на АТП за 2021 година.

Стефанос Циципас видимо изпитваше болки в дясната ръка и предпочете да прекрати участието си във френската столица, за да запази сили да последния за сезона голям турнир, който стартира на 14 ноември.

"Никога не съм се отказвал, но знам, че трябваше да направя това днес. Това е предпазна мярка преди следващия турнир, който е доста по-важен за мен", заяви Циципас след края на двубоя.
Тейлър Фриц спаси единствената точка за пробив, пред която беше изправен, за да елиминира петия поставен Андрей Рубльов след 7:5, 7:6 (2).

Фриц проби сервиса на руснака в последния гейм на първата част и след това се справи с точка за пробив при 1:1 във втория сет на срещата.

Американецът, който е на 26-то място в световната ранглиста, се представя силно през последните седмици. Той отстрани Александър Зверев на четвъртфиналите в Индиън Уелс през септември и достигна до финала в Санкт Петербург миналата седмица.

Феликс Оже-Алиасим и Пабло Кареньо Буста отпаднаха във втория кръг на турнира в Париж. Деветият в схемата канадец Оже-Алиасим загуби с 3:6, 5:7 срещу Доминик Кьопфер, докато 12-ият поставен испанец Буста беше победен от квалификанта Уго Гастон от Франция след 7:6 (3), 4:6, 5:7.


Източник: БНР


Снимка: БГНЕС


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред