Мит ли е, че пуешкото месо е по-полезно от пилешкото? На този съществен въпрос, особено за летния сезон, когато следим линията си и предпочитаме по-леките и по-диетичните храни, е посветен нашият днешен лайфхак.
Първо е най-важно: правете каквото щете, изберете, което искате от двете меса, но го консумирайте без кожата. Не само, защото в нея, както вече сме писали в отделен лайфхак – текст, се съдържат и не умират дори при термична обработка всички токсини, но и тъй като това е най-калоричното нещо в птицата.
Пуешкото месо съдържа много витамин А. Той е добър не само за зрението, на което помага да се изяснява. Оказва се, че според последните международни научни изследвания, той е силен имуностимулатор – т.е. оръжие срещу пандемии.
Пуешкото съдържа и селен в подкрепа на горните му положителни свойства и в хармония с тях.
Още по-приятното е, че в неговите аминокиселини се съдържа немалка доза хормон на щастието, което прави пуешкото месо толкова обичана храна, предпочитана пред пилешкото и то с основание.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
Боряна Калейн спечели златни медали на ...
бТВ Синема 05 май 21:00ч.
Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс
Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.
- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…
- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.
- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!