българското кино в Скопие

Свързани новини

23.06.2023 11:32

Започна Седмицата на българското кино в Скопие

Видян 2035 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Вчера (21 юни 2023 г.) в Кинотеката на РСМ в Скопие започна Седмицата на българското документално кино, която ще продължи до 27 юни, съобщиха от Български културно-информационен център Скопие.

Седмицата на българското документално кино бе открита с прожекцията на филма "Стражарите на нашата съвест". В седемте вечери, посветени на автори от новата документална вълна на българското кино, както и на класически автори, посетителите ще имат възможност да гледат десет късометражни и пълнометражни дела. Седмицата на българското документално кино пред публиката в югоизточната съседка се реализира с подкрепата на Българския културно-информационен център в Скопие, а входът е свободен.

Автори на филмите от тази селекция са Станислав Дончев, Йордан Тодоров, Борислав Колев, Андрей Паунов, Светослав Стоянов, Коста Биков, Тонислав Христов, Елдора Трайкова, Панчо Цанков и Анри Кулев.

Сценаристът Петя Александрова и кинокритикът и киноисторик Росен Спасов бяха гости на откриването и с тях публиката имаше възможност да разговаря за филмовите прожекции и кино програмата.

От днес почитателите на филмовото изкуство в Скопие ще могат да гледат документалните филми "Сънувам музика", "Есенно", "За хората и мечките", "Татко снима мръсни филми", "Стоичков", "Проблемът с комарите и други истории", "Последните черноморски пирати", "Гражданинът Кино" и "Добрият пощальон", съобщиха още от БГКИЦ-Скопие.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл