Свързани новини

11.07.2019 10:20

Запалиха колата на критик на властта

Видян 2191 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Колата на скулптора Велислав Минеков, известен с острите си публични критики към властта, изгоря пред жилището му в елитния столичен квартал Изток. Самият той се оплака още през нощта в социалната мрежа Фейсбук за криминалното деяние срещу автомобила му, който е бил паркиран точно пред дома му.


„Интересно ми е, кои медии ще си позволят информация за този престъпен акт. Кой ще си позволи кураж да пожелае истината ?Да ви припомня, че всички новини започват с битови престъпления и пътни инциденти. Да преброим утре интересуващите се журналисти и свободни медии ... 111 място в света. Облекчително е, че Туркменистан е след нас в медийната свобода...”, написа във Фейсбук Минеков. Никоя голяма телевизия до обед не спомена за инцидента, който бе най-дискутираната тема в нета.


 Палежът е станал към 22,30 ч. в сряда вечерта. Часове след инцидента Минеков благодари на пожарникарите от 7-о управление и техния началник Георги Ташев за незабавната реакция. Благодарение на професионализма им, са спасени от пожар и съседните сгради.


"Огънят беше потушен преди взривяване на три пълни резервоара с газ, бензин и нафта. Благодаря им от сърце! Надявам се на същата реакция от полицията. Вече е ясно, че това е криминален акт", пише проф. Минеков.


Часове преди палежа на автомобила му бе публикувано критично към властта интервю на проф. Минеков. В него той казва: "Докато не приключи падишахлъка, винаги ще има някакъв нов Цветанов".


Припомняме, по време на първия кабинет Борисов имаше множество палежи на автомобили.


МВР пък само за няколко часа учудващо „разкри” престъплението и заключи, че автомобилът на професора не е бил обект на престъплението.


Пред БНР началникът на Първо районно управление комисар Калоян Милтенов коментира, че обект на агресията бил съседен автомобил, но огънят се е прехвърлил и към колата на скулптора.


Пристигналите полицаи са видели, че е запален лек автомобил Алфа Ромео и е обгорял и паркираният до него автомобил на Минеков.


Комисар Милтенов посочи, че за момента в Първо РПУ няма подадени жалби от скулптура за заплахи срещу него. Случаят се проверява.


Професор Минеков бе съобщил, че са счупени стъклата на собствената му кола и вътре е била разлята запалителна течност.Велислав Минеков е български скулптор, бивш зам.-председател на ДБГ, остър критик на властта, син на Величко Минеков, зет на Рангел Вълчанов и съпруг на актрисата Ани Вълчанова.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,