National Geographic WILD

Свързани новини

08.02.2022 13:02

Стартира месеца на големите котки

Видян 811 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


National Geographic WILD представя едни от най-големите и най-редките котки до момента в ежегодния „МЕСЕЦ НА ГОЛЕМИТЕ КОТКИ“, който стартира на 05.02. от 18 ч. Специалната програма включва редица задълбочени предавания, всяко от които е посветено на различни видове големи котки.


 


Зрителите ще научат за борбата за оцеляване на изчезващите видове и ще видят редки, неизлъчвани кадри от естествените им местообитания в делтата на Окаванго, Серенгети, Тайланд и други райони по света. С всяка следваща година големите котки са изправени пред все по-големи предизвикателства и риск от изчезване. National Geographic Society осведомява обществеността за тежкото им положение посредством програмни акценти като „МЕСЕЦ НА ГОЛЕМИТЕ КОТКИ“, партньорства с водещи специалисти, финансиране на изследователски проекти и подкрепа на значими инициативи за опазване на природата по целия свят.


 


Тази година специалната програма ще стартира с продукцията „Безмилостни врагове“ на 05.02. от 18 часа. В „МЕСЕЦА НА ГОЛЕМИТЕ КОТКИ“ National Geographic WILD ще излъчи и премиерата на „Дивият тигър на Русия“ на 13.02. от 18 ч. Едночасовото специално предаване е посветено на амурския тигър, който наскоро бе напът да изчезне и популацията му наброяваше едва 30 индивида.


 


Днес котките са почти 600. Предаването е снимано в продължение на две години с 80 камери, разположени в резерватите за тигри в далечния Изток на Русия, включително в планината Сихоте Алин, Национален парк (НП) „Земята на леопардите“, НП „Бикин“, НП „Анюйски“ и много други, за да улови същността на този уникален вид. Наред с „Дивият тигър на Русия“ в котешката забава ще се включи и  „Пътят на гепарда“ на 06.02. от 18 ч.


 


Програмата включва и няколко визитки на изследователи от National Geographic, които работят за опазването на големите котки по света. „МЕСЕЦ НА ГОЛЕМИТЕ КОТКИ“ включва и специална поредица от предавания от Дерек и Бевърли Жубер – награждавани продуценти, изследователи на National Geographic и природозащитници, които снимат и провеждат проучвания в Африка от повече от 35 години. „МЕСЕЦ НА ГОЛЕМИТЕ КОТКИ“ започва на 05.02. от 18 ч. и продължава да се излъчва всяка събота и неделя в същия час.


 


Програмата включва разнообразни предавания като „Войната на лъвовете“, „Живот сред големите котки“, „Одисеята на големите котки“ и други. Безмилостни врагове, 05.02. от 18 ч.-Стадо кафърски биволи, наброяващо повече от 1200 животни, е принудено да мине през три лъвски територии. То се оказва в капан на малък остров заради придошлите води на Окаванго. Докато биволите обмислят стратегията на настъплението си, лъвовете реагират на всеки техен ход. Филмът е заснет край основната база на семейство Жубер в Ботсвана. Той разказва епичната история за оцеляването на кафърските биволи и лъвовете, които се приспособяват едни към други.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да