Свързани новини

10.04.2014 09:10

Спектакълът „Мистерията Еньовден“ с първо изиграване на сцената на НДК

Видян 1587 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изигра се първият от трите поредни спектакъла „Мистерията Еньовден“ в зала 1 на Националния дворец на културата. Началото бе дадено точно в 20:00 часа, когато Звезди от „Ахат“ разтърси залата с емблематичната песен „Дървото“. Всички присъстващи имаха възможността да се насладят на очарователната магия на танца и музиката, преплетена от миналото до днес. Типичната прецизност и синхрон, които Нешка Робева държи да постига във всичко в нейната кариера, не липсваха и тук. Най-големият български спектакъл, правен досега у нас, доказа, че българската култура и традиции са живи. С голяма радост бяха посрещнати и три мотора на сцената, част от шоуто. Тази година проектът „Мистерията Еньовден“ събра повече от 25 музиканти, които изпълняват музиката на представлението на живо. Всеки един от тях е доказал се професионалист и изградил име в своята област. Креативният музикален продуцент – Алекс Нушев, успя да съчетае и сработи живото изпълнение на народни изпълнители, рок бенд и всички солисти в шоуто.


Изненада за присъстващите в залата се криеше зад огромните екраните. След края на шоуто те се вдигнаха и публиката бурно аплодира рок бенда, в състав от Димитър Семов – барабани, Николай Карагеоргиев – китара, Александър Леков –  бас и Милен Кукошаров – клавир.


Музикалният съпровод на шоуто представят най-добрите изпълнители на кавал - Костадин Генчев, Петьо Костадинов – гайда, Димитър Христов – тамбура, Петър Митов – тъпан, Христина Белева – гадулка, Петър Миланов – контрабас и не на последно място Орлин Цветанов – цигулка. Народните вокали се изпълняват от Евелина Методиева, Александра Василева, Сибина Раденкова, Катя Гигова, Росица Стефанова, Виктор Томанов, Димитър  Лукарски и Хюсеин Мердан.


Специално участие в мащабния проект заемат певиците Деси Добрева и Валерия Момчилова – Мона, едно от най-популярните лица на българския рок – Звездомир  Керемидчиев – Звезди и рап формация „Хората от гетото“. Към тях се включиха и младите рок вокали Момчил Степанов, Теодор Койчинов и Христо Младенов.


Изяществото на танцовото изкуство представят танцьорите от трупата на Нешка Робева – “Neshka Art”, едни от най-добрите ни състезатели по спортна гимнастика, художествена гимнастика, брейк формация “X-Energy crew” и танцьорът Метин Енимехмедов. Мистериозното в представлението е допълнено от запомнящия се глас на големия български актьор Васил Михайлов.


Спектакълът се играе в следващите 2 дни на сцената на зала 1 на НДК на 9-ти и 10-ти април. Програмата на „Мистерията Еньовден“ продължава с представление на 30 май в Античен театър Пловдив. Началото там ще бъде дадено в 21.00 часа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец