Свързани новини

27.09.2012 11:51

Sofia Dance Week организира безплатни танцови ателиета за деца

Видян 1899 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Петото издание на фестивала SOFIA DANCE WEEK, което ще се случи между 29 септември и 6 октомври, има чисто нова инициатива, посветена на най-малките фенове на танца SOFIA DANCE WEEK Kids. В рамките на детската програма у нас ще гостува унгарският спектакъл „Jugglers Illuminated”, предназначен за деца между 5 и 12 години, и ще се проведат безплатни ателиета по танци за малчугани и тийнейджъри. 


Освен като зрители на специалния спектакъл, малките ще имат възможност да се превърнат и в активни участници с танцовите уъркшопи за деца. Те ще се проведат на 29 и 30 септември и са отворени за всички желаещи, дори и никога да не са танцували. На 29 септември уъркшопите са два: за тийнейджъри - от 15.30 до 16.30 ч. и за деца между 10 и 12 години – от 17.00 до 18.00 часа. Те ще се проведат в зала 9 на НДК и ще се водят от хореографа Петър Илиев (Фондация „Танцово изкуство – Илиев”). Всички деца ще могат да се пробват в различни стилове – хип-хоп, джаз, характерен танц и др. Входът е свободен, но трябва да се запишете предварително с и-мейл до info@ilievdance.org. 


За най-малките деца от от 5 до 10 години ще се проведе урок на 30 септември от 11.00 до 13.00 часа в betahaus  (ул. Крум Попов 56-58). Ателието на хореографа Антония Лазарова се състои от две части, като първата част е посветена на класическия балет, а втората на модерен балет. Входът също е свободен, но местата са ограничени до 15, затова е небоходимо предварително записване на : ladyzone@btv.bg. 


Спектакълът, който ще радва малките, е „Jugglers Illuminated” - вълнуващо детско представление, дело на забележителния театър на сенките Negativ Varieté. Той се състои от две части – 40 минутно представление, последвано от 40 минутен уъркшоп, който ще понесе публиката към фотография, облечена в движение, превърната на сцената в динамична архитектура.  Jugglers Illuminated ще се играе 2 пъти, от 11:00 и 17:00 часа, на 6 октомври, събота, в Зала 11 (Люмиер) на НДК. 




Етикети
, , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да