Свързани новини

03.11.2009 16:09

Rock & Roll въпреки трудностите

Видян 3336 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В края на 90-те в София нямаше много заведения, в които един запален фен на рок музиката можеше да я слуша – особено на живо. Към края на 2000-та година отвори рок бар Фенс – култово място в едно мазе на ул. Шишман 15. Мястото там беше малко, но пък се превърна в средище на много истински почитатели на рока. Тогава собственикът – Георги Витанов започна да мисли за по-голямо място със сцена. В сегашния си вид на бул. Левски рок бар Фенс съществува от 28 ноември 2003 година. От първите години има много клиенти, които с времето се превърнаха в негови приятели. До ден-днешен си спомняме с носталгия за старото място, но разбира се купонът продължава и сега с пълна сила. Като всяко ново начинание не може без трудности, проблеми и грешки, но с вече изграденото име, успехът е въпрос на време. Освен това в България процентът на рок почитателите не е кой знае какъв, а и нямаме традиции в клубната сцена. Точно поради тези причини Фенс не е клуб, а си остава бар със сцена за жива музика. Представите за клуб на Георги Витанов са доста по-различни и той се надява, че в скоро време ще се появи възможност да отвори клуб, такъв какъвто той трябва да бъде. Иначе за днешната действителност той може да говори много, но въпреки, че кризата в България няма начин да не се отрази и при него, остава страхотен оптимист и се надява тази тенденция да се промени и София да има рок клуб, с който да се гордеем. Въпреки кризата Георги се справя и гледа клиентите да са доволни и когато идват във Фенс да забравят за малко за всякакви проблеми.


Освен рокаджия г-н Витанов е и бизнесмен с прагматично мислене, като още от 2006 г. с помощта на малко заемни средства успява по-бързо и лесно да осъществи идеите си. Оттогава започва партньорството му с ПИБ, където той е свикнал да намира бързи отговори на нуждите на бизнеса си. Поредната идея, която неуморният му творчески дух е на път да осъществи отново с помощта на ПИБ, е изграждането на сцена за рок изпълнения наживо в читалище „Иван Вазов” с модерно аудио и видео оборудване.


Във Фенс са се родили много от рокаджийските градски легенди на София, като например от една шега с група Черно Фередже 2-ри февруари се превърна в традиция. Всяка година се организира заедно с бандата маскено парти на тема: кой мъж ще стане най-хубавата жена и коя жена ще стане най-грозния мъж. Според Георги и да не си виртуоз във свиренето ако притежаваш таланта да грабнеш публиката и да се раздадеш напълно, купонът винаги е страхотен. И така във Фенс не свирят само утвърдени имена, има и млади групи, за които това е първа стъпка на сцена. Освен с родни утвърдени музиканти като Милена, Васко Кръпката, Уикеда, Еридан и други, във Фенс свирят и групи от Германия, Италия, Швейцария, като идеята е все повече чужди банди да се появяват в България, както и български банди да забиват в едни от най-големите клубове в тези страни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец