03.04.2017 12:15

Психотрилърът Градината на пеперудите излиза на книжния пазар

Видян 1646 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Смразяващият и магнетичен психотрилър „Градината на пеперудите“ на американската писателка Дот Хъчисън, който стана хит в родината й, вече е и на българския пазар. Тиражира го издателство „Милениум“. Книгата е финалист в надпреварата за най-добра книга на 2016 г. в категория „Хорър“ на най-голямата социалната мрежа за читатели в света - Goodreads. Номинацията е определена изцяло от феновете чрез техните положителни ревюта и високи оценки.„Градината на пеперудите“ е зловеща, напредгната и незабравима история, която няма да можете да затворите докато не стигнете до края. Болезнената й атмосфера грабва читателя мигновено и го привързва към героите. Още първият досег с тях предизвиква неутолимо любопитство, макар да е ясно, че ще трябва да премине през ужасяващ кошмар.Близо до усамотено имение се простира разкошна градина, където растат ароматни цветя, ехтят водопади и бродят красиви жени. Това са отвлечени девойки, татуирани с пищни криле, за да наподобяват деликатните създания. Те са подлагани на насилие, но и обгърнати с извратена нежност и грижа като ценна колекция, която нейният създател държи да съхрани под една или друга форма.Това място и обитателките му са на Градинаря – маниак, обсебен от красотата на жените и на пеперудите, които издига в култ. Мечтата му е да улови колкото може повече прелестни образци за демоничното си владение. Когато съществуването на красивия затвор бива разкрито, една от оцелелите „пеперуди“ на име Мая е подложена на разпит. Момичето споделя потресаващата история за живота в градината и за перверзния похитетел.


 Двама агенти на ФБР - Виктор Хановериан и Брандън Едисън, са натоварени със задачата да разплетат най-ужасяващия случай, с който някога са се сблъсквали, и да подредят пъзела, който миналото на Мая представлява. Жертвата разкрива стари вражди и обрисува демоничния образ на човека, готов на всичко, за да държи красотата в плен. Но колкото повече се вслушват в свидетелствата й, толкова по-силно агентите се съмняват в нейната искреност. Дот Хъчисън изследва психологията на пленничеството и на покварените умове – тяхната мотивация и смисълът, който откриват в подчиняването и тоталното отнемане на свободата и правото на живот на другите. Витиеватият и страховит разказ не се откъсва от реалността, но бомбардира читателя с непрекъснат поток от изненадващи обрати.В изпълнения с новини за насилие свят „Градината на пеперудите“ е от книгите, които могат да те разтърсят и да не те оставят безразличен. Тоталният успех на романа в САЩ накара авторката да обяви, че вече готви още две заглавия, в които ще поднесе други подобни случаи. Свързващото звено между трите тома ще са разследващите агенти.Въздействащата корица на българското издание е на художника Живко Петров. Той създаде специално и поредица от тийзъри. Галерията от енигматични изображения малко по малко подклаждаше очакването за премиерната книга във фейсбук страницата на издателство "Милениум". Мистериозните картини предизвикаха голям интерес и вълна от споделяния. Преводът е на Елена Кодинова.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.