16.01.2018 13:01

Поредица от кулинарни дуели в Преди обед

Видян 1233 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сребърната и бронзовата финалистки от първия и втория сезон на MasterChef дават старта на поредица кулинарни дуели на „Преди обед“ по bTV. Елена Петрелийска и Йоана Тодорова впрягат знания и умения в съревнование, в което трябва да приготвят разтоварващи деликатеси за двама с бюджет от 10 лева. След голямата празнично преяждане двете гурме красавици ще съберат сезонни продукти и авторски идеи, за да вдъхновят зрителите на bTV да сложат на семейната трапеза достъпни, вкусни и здравословни ястия.


Елена и Йоана ще спазят традициите на MasterChef и ще се снабдят с качествени продукти от фермерския пазар. „Царицата на яйцата“ няма да изневери на любимия си продукт и ще заложи на протеинов омлет от белтъци, който ще комбинира със салата от топли зеленчуци, пълна с фибри. „Противникът“ й в кулинарния дуел ще предложи на зрителите на „Преди обед“ по bTV питателна и здравословна печена пъстърва върху пикантен хумус, която се приготвя за броени минути.


И двете финалистки в любимото кулинарно шоу на България ще признаят, че животът и навиците им в кухнята са белязани от опита им в MasterChef. На впечатляващото гурме състезание за престижната титла те отдават доброто планиране на менютата в ресторантите, където се изявяват, бързината и мултифункционалността при процесите по създаване на изкуство в чиния. Йоана ще сподели пред репортерът на „Преди обед“ Венета Георгиева, че ежедневието й е ангажирано с организирането на любимите й от години брънчове и управлението на столичен ресторант, а Елена ще се похвали, че освен по-голямата увереност в семейния ресторант, създава и води курсове в кулинарно училище.    


Запечени орехи и семена от кориандър, комбинирани със сушени домати, 1 с.л. прясно мляко, 1 с.л. бадемово брашно и няколко капки ароматен зехтин ще дадът плътен вкус на четирите белтъка за омлета на Йоана. Карамелизираните от собствените си захари чушки и целина, тя ще поръси с портокалова сол за свеж аромат. За да оползотвори всички продукти, бронзовата финалистка във втория сезон на MasterChef ще предложи на зрителите на bTV бърз десерт – крем Забайоне, който се приготвя от останалите жълтъци, малко захар и твърд алкохол по избор.


През това време Елена ще запечата рибата в сол и ще я постави да се пече, ще приготви малки безглутенови банички с пълнеж от задушен в сметана спанак и сушени домати и ще свари нахут, който ще подправи с пушен червен пипер, къри, сол, зехтин и печен чесън. Сместта ще пасира до получаване на гладка смес, ще я постави като канапе, върху което ще аранжира букет от свежи салати. Ястието ще завърши с филе от запечената риба и бързите, ароматни банички.


Ще успеят ли двете кулинарки от MasterChef да се вместят в бюджета, чие ястие ще надделее със своята бързина на приготвяне, хранителна стойност, вид и вкус и ще се придържат ли към правилата на честната игра в кулинарните дуели Елена и Йоана, зрителите ще видят утре от 9:30 часа в „Преди обед“ по bTV.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв