Свързани новини

11.05.2009 14:43

Паметникът на танкистите – обруган от вандали

Видян 3373 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Паметникът на българските танкисти, загинали по време на Втората световна война след като България се включва в сраженията срещу Третия Райх, е обруган от вандали, видя репортер на 19`. Танкът е обрисуван с графити. Опитите на пишман художниците не са подминали и мемориалната плоча, на която са изписани имената на загиналите войни. Преди години на плочата се виждаха имената на убитите танкисти, които бяха изписани с медни букви. Те обаче отдавна са откраднати и предадени за вторични суровини. Занемарено е и пространството около мемориала, който е в непосредствена близост до известния в миналото ресторант „Ропотамо“ на бул. „Цариградско шосе“. Хора от квартала се жалваха в редакцията, че уличното осветление от двете страни на булеварда също е в трагично състояние. Затова по думите им и хулигански прояви като тази са възможни.


След сигнала на 19` кметът на район „Слатина“ Антоанета Апостолова назначи проверка на случая, за чийто резултат редакцията ще бъде уведомена. Ще вземем мерки, въпреки че в такива случаи процедурата е сложна, каза районният кмет. Средства за ремонта на паметника в Община „Слатина“ ще трябва да поискат от Столичното кметство. Другият вариант е да бъдат заделени пари от предвидените в бюджета за „облагородавяне на райони“, допълни Апостолова.


Във връзка с трагичното състояние на осветлението експерти казаха за 19`, че в този участък осветлението от двете страни на булеварда отдавна е унищожено. Амортизирана била както кабелната, така и стълбовата мрежа. Според запознати в момента се изготвял проект на уличното осветление в района. Това обаче е само първият етап преди обявяването на обществена поръчка. Което пък означава, че в района едва ли ще светне скоро.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.