Свързани новини

22.12.2011 11:19

Паметник на Стив Джобс бе открит в Будапеща

Видян 1828 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Паметник на Стив Джобс беше открит в унгарската столица Будапеща по инициатива на унгарска компания, съобщи нейният директор Габор Бояр, цитиран от Дарик Нюз. Паметникът на съоснователя на корпорация Apple е открит в знак на признателност за неговата подкрепа към фирмата, чието развитие в Унгария е започнало още по времето на комунизма.


Статуята е дело на скулптура Ерно Тот. Тя показва основателя на Apple в неговия традиционен облик. Бронзовият Джобс е облечен в поло, дънки, маратонки и носи очила. Паметникът е висок над 2 метра, а цялата скулптура тежи 220 кг.


„Той беше една от най-великите личности на нашата ера. Това желаехме да изразим с тази скулптура”, заяви Габор Бояр, цитиран от БГНЕС. За него Джобс е един от авторите на технологичната революция, която е сравнима само със създаването на писмеността.


Стив Джобс почина на 5 октомври 2011 г. на 56-годишна възраст след продължително боледуване. Официалната му биография, написана съвместно се бившия редактор на списание „Тайм” Уолтър Айзъксън, се превърна в бестселър още преди да излезе от печат в края на октомври.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот