Свързани новини

05.04.2010 17:32

От пазара в Пирот до софийския

Видян 9457 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Контрабандата на цигари е 40-50% от общия обем на пазара, твърдят от Асоциацията на производителите и търговците на тютюн и тютюневи изделия. Огромна е и разликата на цените на цигарите у нас и в съседна Сърбия.


Най-редовните пътници на влака Истанбул-Белград са българските куфарни търговци, които пренасят евтината сръбска стока до българските пазари, посочва бТВ. Около Великден са много по-малко от обичайното, но дори по празниците тази търговия не спира. Слизат в близкия до границата град Пирот и хващат такси до пазара. Там пълнят дисагите с цигари и друга стока.


Най-често купуваните папироси са Вайсрой, разказва търговка от Пирот. Причината е, че там пакетът се продава за 85 динара, което значи 85 цента. А в България от 1 април цените почти стигнаха 5 лв. Марлборото при съседите ни е евро и половина. Най-евтините им цигари били 65 динара, което е по-малко от евро - 65 цента. Преди години българските куфарни търговци са купували по цели кашони. Сега обаче вземат по един-два стека, казва Катина Живкович, цитирана от бТВ.


Другите стоки, апетитни за нашенците, са зеленчуците и плодовете. Най-много се пазаруват по думите на тамошните търговци чушки, ябълки и картофи. Причината пак е в цената - ябълките в Пирот вървят по 50 ст. килограма. Картофите са също 50 ст. Всички плодове и зеленчуци са значително по-евтини, отколкото у нас. Българите са сред най-редовните клиенти на пазара в Пирот и получават отстъпки. Освен цените, друга разлика между тамошния и нашите пазари е, че в Пирот цялата стока е местно производство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.