01/02

Свързани новини

04.06.2009 17:29

Олигарсите: Ивайло и Илияна - Отличен 6 от Френската гимназия до европарламента

Видян 2301 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Има само едно възпято училище у нас. Помните парчето на Слави Трифонов за Френската гимназия. Не е случайна тази работа, показват евроизборите. Защото двама съученици от Френската гимназия ще представят България в парламента на континента. Ивайло Калфин и Илияна Йотова вървят заедно от чина до Брюксел и Страсбург. Те са окупирали и първите две от петте или шестте избираеми места във вота на Коалиция за България.


Илияна Йотова е един от малкото ни политици, които ще имат възможността да повторят евромандата си. Всички я познаваме като красивото и даже огнено лице на По света и у нас, а после и като депутат в нашия парламент. Най-незабравимата за нея емисия със сигурност ще остане тази от 10 януари 1997 г. Както и последвалата нощ в парламента, който бе разбит от тогавашните и днешни демократи.


Онова, което малцина знаят е, че Илияна е специализирала в Националното училище по администрация, което е завършил целият парижки политически елит, както и в Центъра по европейски науки в Страсбург. Председател е на българската делегация в Парламентарната асамблея на франкофонията и е заместник-председател на Парламентарната делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.


“Основната ни работа ще бъде насочена към преодоляване на все по-нарастващата безработица в страните от Европейския съюз, както и за гарантиране на пенсиите, социалните помощи и образованието, подчерта Йотова пред Дарик радио - неслучайно мотото на предизборната кампания на европейските социалисти е Хората са на първо място за нас”.


Илияна, която направи по време на мандата си не една кампания в подкрепа на тези каузи, последната инициатива – срещу насилието в Интернет, искрено се притеснява, че мнозина наши в европарламента забравят откъде са тръгнали и кой ги избира.


Тя казва: “Това, което искрено си пожелавам, е новите 17 евродепутати да бъдем действително български екип, който да защитава интересите на гражданите в страната ни. За съжаление за последните две години тази моя мечта не се изпълни, предимно заради ГЕРБ и Атака”.


Другият възпитаник на Френската гимназия Ивайло Калфин се оказа изненадващата, но доста популярна фигура, начело на листата на БСП за евроизборите. 29,1% от българите според Медиана му гласуват доверие да намери място в законодателния орган на континента.


Освен дипломатическо, той има и банкерско образование. И то британско. Само съпоставете тези две дипломи с единствената - социалната педагогика, на конкурентката му от ГЕРБ Румяна Желева.


Вероятно в Брюксел Калфин ще бъде полезен не само за България с тази своя завидна квалификация във времена на тежка криза.


Подготовката му на дипломат и икономист е подкрепена още от специализацията по международен маркетинг във Виена, по Етика в политиката и бизнеса на Държавния департамент на САЩ, по икономическо и политическо развитие на Република Корея в Сеул. Ивайло говори и пише свободно на пет езика.


За да разберете за какъв човек става въпрос, една малка биографична справка няма да бъде излишна. Когато Калфин едва на 30 години е избран за депутат, той вероятно е смятан от мнозина за изгряваща звезда в политиката. След края на първия му мандат, когато не попада в следващия парламент, какво мислите, че прави.


Фирма?


Къща в Драгалевци?


Нищо подобно!


Инвестира депутатските спестявания във второ висше образование – онова на Острова. Е, никак не е чудно, че се връща в политиката като народен представител, после и президентски съветник, за да достигне до вицепремиерското кресло в кабинета на Станишев.


Никак няма да бъде учудващо, ако Ивайло Калфин стане следващия български еврокомисар. Страната ни само ще спечели, ако в неговите чисти ръце, както вече се говори в Брюксел, бъдат поверени икономиката и финансите на целия ЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог