Свързани новини

03.06.2009 18:30

Олигарсите: Брат Му от ГЕРБ - интересен на прокуратурата покрай Софийски имоти

Видян 2625 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако eвропейските избори бяха мажоритарни, ГЕРБ щеше да има 1 от 17 депутати в Брюксел и Страсбург.
Водачката на листата е шеста в класацията за предпочитани избраници с 14 % зад Ивайло Калфин. Именно той е номер едно за БСП в неделя.
Румяна Желева е изключение в ГЕРБ. Защото говори чужд език. В миналата група евродепутати на генералската партия мнозинството понаучиха това – онова не на български едва след попадането им в Брюксел.
Защо Румяна няма рейтинг? Ами например, понеже твърди, че е от Бургас, а е от Нова Загора, както сочи безпристрастният регистър.
Спецалистка е по социална педагогика, което безспорно е твърде важна дисциплина за парламентарист.
По-интересно е, че според сайта на Руми тя съвместява депутатството с въртене на консултантска фирма!
Ето значи как ще се управляват прозрачно европроектите, ако ГЕРБ дойде на власт. Нищо чудно да става и с ценните, в буквален и преносен смисъл, съвети на нейната фирма Глобал консулт ООД.
Забележителен момент в кариерата на Желева е и пребиваването й в борда на Езтур – Правец. Това е било по времето на Костов. Питате се чия е тази туристическа фирма днес? Ами на Живковия кмет на града и баща на шефа на ЛУКойл България - другаря Златев. По времето на Командира московските бизнесмени станаха собственици на Нефтохима в Бургас. Пак в същата епоха Румяна е била и в още един борд – на Пластимо, Самоков.
Онези години бяха златно време за приватизаторите. Държавна собственост за 25 милиарда стана частна срещу 1 милиард лева. Малка капка от тях бе и една Панаирна палата в Пловдив, която помести брата на Петър Стоянов.
Емил, който е на избираемо място в евролистата на ГЕРБ, по-известен като Брат Му, в мандата на брат си изведнъж се оказа с частна телевизия, а това е милионна инвестиция.
Тя пък бе настанена в приватизираната по време на мандата на Петър Стоянов Пета панаирна палата в Пловдив. Сумата, платена по сделката е към 60 000 лева – тогава толкова струваше малък апартамент около Панаира. Ще кажете, че сумата е скандално ниска! Ами 90%от оферираната цена 578 000 лева  е погасена с компенсаторки. Това е нищожна сума за огромната офис-площ със собствен вход, която прави поне 60 бона от наеми на месец.
Официално притежател на имота става фирмата Рестрой на Наташа Тодорова, която по случайност заема ръководни длъжности и в други фирми от кръга около Стоянови. Неизвестно е за колко пари преди две години продават  палатата на отвлечения спонсор на ГЕРБ Киро Киров. Със сигурност – за доста повече от 60 бона.
Много коментирана е и сградата на ул. Константин Щъркелов в София, строена според публикации във в.Република от фирма, отблагодарила се за поръчки, давани от НРС за ремонти по време на управлението на Димо Гяуров – фаворит на Антонина Стоянова и сегашен правен началник на Синята коалиция.
Вдигната е на терен на любимата на сините управници общинска фирма Софийски имоти. Огромен апартамент в блока в престижния жк Изток, също строен по време на Стояновия и Костовия мандат, има естествено Емил Стоянов. Като за приятели, ако проследим публикациите в КОЙ и други медии, цената се договаря на 4 пъти под пазарната.
С този въпрос своевременно започва да се занимава прокуратурата, която нищи и други скандални сделки на Софийски имоти. Тях пък уж ги преследваше самият Бойко Борисов.
Скандалният и съден шеф на Софийски имоти Тошко Добрев “по случайност” е съсед в малката приятелска кооперация на ГЕРБ-ера ексседесар Стоянов и настоящия син Димо.
Именно с подписа на Добрев се осъществява сложната схема по вземането на имота на бартер с малко доплащане и предоставянето му на фирмата – строител срещу някакви си 80 000лв.(!!!). Така на новодомците квадратът им излиза между 150 и 300 долара по изчисления на журналиста от Труд Пламен Енчев.
Пътят към политическите и икономическите върхове за Стоянови тръгва от италианеца Паоло Денучи, подозиран за агент на нашите служби, тръбят специализираните медии. Според сайта Криминален свят той е бил подозиран от интерпол във връзки с мафията, пране на пари, търговия с оръжие. Понеже е ограничен за своите пътувания, веднъж намерил убежище в България, той упълномощава адвоката си Петър Стоянов, ако се вярва на електронното издание. Нашият човек веднага започва да демонстрира просперитет – купува си алфа ромео, заменила семейния трабант. Денучи пък харчи пари във футболния клуб Ботев, където известно време е собственик чрез фирма, в която 49% се водят на Стоянов, ако се вярва на сайта. 19 минути чете и не може да повярва на очите си.
Сега телевизия Европа гордо брани интересите на ГЕРБ. В края на миналата година обаче твърдо застъпваше тези на Христо Бисеров от ДПС и на неговия кандидат за шеф на СДС Румен Христов. И се бореше срещу Мартин Димитров с всякакви средства. Острие на атаката беше Пламен Радонов, благодарение на когото ЦИК дълго мота регистрациите на Синята коалиция. ГЕРБ ли е зад всичките тези игри или само кандидатът му за евродепутат, по-известен като Брат Му?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.